fbpx

3 cara untuk dapat lebih untung dari pelanggan sedia ada

Bila bercakap pasal nak tingkatkan untung bisnes ni, ramai yang akan fokus untuk tambah pelanggan.

Apa yang diperlukan untuk tambah pelanggan?
👉 Tambah bajet iklan
👉 Tambah sales team

Tapi…

Macam mana kalau kita boleh tingkatkan jualan dengan pelanggan sedia ada?

Dalam artikel ni kita akan bincangkan mengenai:
1. Apa itu customer retention
2. Macam mana nak kekalkan pelanggan dengan kita
3. Strategi ubah pelanggan biasa kepada pelanggan setia

KLIK SINI UNTUK BACA »

Biar orang lain troll Apple. Ini apa yang orang bisnes patut buat…

Mari kita bedah strategi bisnes Apple yang boleh kita lihat daripada Apple Special Event September 2019.

Kita pecahkan nombor-nombor supaya kita boleh nampak:
1. Kenapa Apple potong harga iPhone?
2. Bagaimana Apple memanipulasi harga & pasaran?
3. Bagaimana pasaran ‘melawan’ & memanipulasi Apple untuk mengubah harga?
4. Strategi pengurusan pendapatan & kos (cost vs revenue).
5. Strategi untuk pilih langkah seterusnya dalam perkembangan syarikat.

KLIK SINI UNTUK BACA »

Hidup jahanam dengan tabiat buruk? Ini ayat jampi untuk ubah!

Pernah tak kita rasa hidup kita boleh jahanam disebabkan tabiat buruk yang kita ada?

Tabiat buruk ni contoh macam:
❌ Melayan Facebook berjam-jam
❌ Suka bertangguh kerja
❌ Tengok TV (atau Youtube) berjam-jam

Masa boleh habis gitu je.

Takda hasil pun. Masa terbuang. Kerja tertangguh. Tidur dalam keadaan stress dan rasa ‘kosong’.

“Apa aku buat sebenarnya ni dalam hidup?”

KLIK SINI UNTUK BACA »
Rahsia iklan copywriting

9 rahsia copywriting sampai boleh jual kapal terbang!

Ramai orang cakap dia ada masalah nak buat copywriting.

“Tak pandai la…”

“Susah la…”

Bukan sebab kita tak tahu macamana nak buat copywriting. Kita tahu.

Cuma kita buntu macam mana nak bagi iklan yang kita buat tu betul-betul berkesan buat orang beli apa yang kita jual.

Jom belajar prinsip copywriting dari mamat yang punya power tulis iklan sampai boleh jual kapal terbang!

KLIK SINI UNTUK BACA »

BRC.my | Made with ❤️ in Putrajaya | hai @brc.my | Privacy policy