"Lagi senang dapat idea untuk buat iklan..."
logo brc 200

Cara tulis ayat iklan berkesan menarik pelanggan

3 ramuan copywriting

Ramai orang blur nak tulis ayat iklan.

Setiap kali nak menulis ayat iklan, mesti fikir lama, tenung skrin laptop, tak tahu nak tulis apa. Akhirnya ayat iklan jadi SYOK SENDIRI saja.

Sebenarnya tak susah pun nak tulis ayat iklan menjual ni. Ada beberapa perkara yang perlu ada sebelum boleh mula menulis.

Tak perlu jadi PAKAR copywriting!

Dalam artikel ini saya nak share 3 Ramuan Copywriting penting yang perlu ada dalam ayat iklan menjual anda.

Cukup 3 ramuan ni, lebih senang nak tulis ayat iklan. Tak perlu menung lama, fikir ayat apa nak tulis lagi.

Macam Puan Zuraidah, seorang stokis produk dari Gombak ni…

Assalammualaikum Tuan BR.

Alhamdulillah dah buat latihan yang Tuan bagi. Nampak lebih jelas bila nak memulakan copywriting. Susunan ayat & idea pun datang laju untuk dapatkan satu copywriting.

Terima kasih!

~ Zuraidah

Ye, saya siap bagi latihan.

Lepas buat belajar pasal 3 ramuan ni dan buat latihan, terus laju siapkan satu copywriting iklan.

Ini pula komen Puan Wahidah Khalid. Kalau dulu buat ayat iklan asyik hard sell saja, sekarang dah mula ada struktur lebih kepada bercerita kepada bakal pelanggan…

Assalamualaikum Tuan BRC,

Saya dah apply ramuan cikgu. Sy follow step by step dan buat lebih sikit sebagai latihan. Nampak lebih jelas struktur penulisan copywriting yg menjurus kpd storytelling. Selama ni sy banyak buat hard sell jadi ramuan ni bagi saya idea untuk jadi lebih kreatif dalam copywriting.

Terima kasih tuan.

~ Wahidah Khalid

Dah tak sabar nak tahu apa ramuan copywriting ni kan?

Saya pun tak sabar nak kongsikan kepada anda.

Ok, let’s dive in!

BRC.my | Made with ❤️ in Putrajaya | hai@brc.my