fbpx
logo brc 200

Belajar macam mana bisnes ini naikkan jualan 5X ganda walaupun baru buka & ramai pesaing di kawasan berdekatan dengan guna teknik marketing 'lapuk' yang ramai orang kata dah tak berkesan...

Pendaftaran akan Ditutup dalam masa…

Jam
Minit
Saat

Hai!

Saya Bukhari Ramli dari BRC.

Kadang-kadang (jarang sangat) kami buat kelas.

Selalunya, BRC buat kerja menyelesaikan masalah pemilik bisnes yang jadi klien BRC. Mereka datang jumpa kami bawa masalah, kami tolong selesaikan.

Kadang rasa macam kaunselor.

Kadang rasa macam tok bomoh.
😎😎😎

Kami duduk diam behind the scene bekerja keras menyusun strategi untuk klien-klien & partner kami.

Salah seorang klien BRC ialah Tuan Rizal.

Jom baca cerita Tuan Rizal naikkan jualan 5X ganda ke premis beliau…

Bisnes baru dibuka semula

Bisnes Tuan Rizal ditutup sementara untuk renovasi.

❌ Apabila dibuka semula, jualan menjunam teruk. Tak macam sebelum tutup.

❌ Lokasi mungkin ramai tak lalu. Pelanggan baru kurang. Pelanggan lama pun tak sedar bisnes sudah buka semula. 

❌ Dalam lingkungan lebih kurang 5 km radius, ada tak kurang 10-11 bisnes lain dalam bidang yang sama. 

Jadi…

Kami design strategi baru untuk tingkatkan jualan — menggunakan TEKNIK OLD SCHOOL yang ramai orang ingat sudah tidak berkesan.

Fast forward kurang 2 bulan

🔥 Jualan harian naik 5X ganda — daripada lingkungan RM10,000 kepada RM50,000 sehari

🔥 Pelanggan lama mula datang semula

🔥 Pelanggan baru pun mula datang

🔥 Pelanggan baru datang SANGGUP DATANG JAUH walaupun ada bisnes lain yang lebih dekat dengan mereka — masalah jarak & lokasi bukan lagi isu besar

🔥 Pelanggan baru dan lama datang LEBIH KERAP

🔥 Pelanggan baru dan lama BERBELANJA LEBIH BESAR setiap kali datang

🔥 Jualan sebulan antara RM1.2 juta ke RM1.5 juta!

“Boleh percaya ke?”

Nampak macam cerita ni tak logik kan?

Takpe. 

Dulu saya sendiri pun tak percaya. 

Tapi…

Bila dah 8-9 tahun buat kerja macam ni, saya makin nampak jelas: Strategi yang sama boleh berhasil kalau kita susun cantik dengan prinsip yang betul.

(Saya mula buat marketing consulting sejak tahun 2010 di Australia.)

Ini yang bersusah payah kerja saya nak menyampaikan…

Orang ramai suka teknik yang fancy dan seksi dan advanced. 

Sedangkan strategi yang kita pandang lapuk & lekeh yang masih berkesan sampai sekarang. 

Bukan itu saja…

Cerita Tuan Rizal ini bukan satu-satunya cerita yang ada. Ini cerita tahun 2017.

Saya sendiri dah buat banyak kali dengan klien & partner saya. 

Kami juga kongsi cerita case study Tuan Rizal ini kepada beberapa bisnes lain. 

Bukan sekadar untuk kedai offline…

Walaupun Case Study Tuan Rizal ini pasal kedai offline dan marketing secara offline…

Kami juga adaptasikan kempen marketing ini untuk beberapa bisnes online menggunakan marketing secara online. 

Jom tengok apa yang mereka dapat…

Jualan dari ratus-ratus boleh naik kepada RM15,000 sehari!

Sebuah kedai di Pantai Timur

❌ Jualan jatuh lepas beberapa pesaing dalam bidang sama buka di kawasan berdekatan

❌ Trafik ke kedai jadi perlahan

❌ Jualan jadi ratus-ratus sehari

🔥 Mula buat kempen lepas tonton video Case Study Tuan Rizal

🔥 Lebih ramai trafik baru — lebih separuh trafik prospek baru

🔥 Jualan naik sehingga ada hari yang cecah RM15,000 sehari!

🔥 Jualan bulanan naik 2X ganda daripada bulan-bulan sebelumnya — selalu memang tak capai jumlah ni

Pindah lokasi pun boleh naikkan jualan

Butik fesyen

❌ Jualan jatuh kerana baru pindah ke lokasi baru

❌ Ramai pelanggan lama tak tahu lokasi baru

❌ Pelanggan baru di lokasi baru kurang masuk

🔥 Susun kempen marketing untuk ‘hidupkan’ jualan

🔥 Jualan secara online & offline meningkat — trafik online & offline meningkat berkali ganda

🔥 Jualan naik 2X ganda dalam masa sebulan kepada lebih RM90,000 sebulan

Jualan ‘fast cash’ 5 jam

Sebuah premis skincare

🔥 Susun kempen marketing untuk dapatkan jualan ‘fast cash’

🔥 Jualan secara online & offline meningkat

🔥 Jualan dalam masa 5 jam: lebih RM100,000

Cawangan baru: RM100,000

Sebuah kedai menjual barangan rumah & makanan

🔥 Pembukaan cawangan baru — last minute terus buka

🔥 Susun kempen marketing untuk meriahkan cawangan baru & naikkan jualan

🔥 Jualan dalam masa 3 hari: lebih RM100,000 (tidak termasuk jualan online)

Jualan luar musim pun meningkat!

Sebuah premis car detailing

❌ Jualan jatuh kerana musim hujan

❌ Makin teruk kerana musim hujan yang lebih panjang berbanding tahun sebelumnya

🔥 Susun kempen marketing untuk tingkatkan trafik & jualan

🔥 Marketing dibuat secara online & offline

🔥 Trafik ke premis meningkat

🔥 Lebih ramai pelanggan memilih untuk ambil pakej lebih mahal

🔥 Jualan meningkat 3X ganda dalam masa sebulan — dari RM10,000 kepada RM30,000 sebulan

Menjual di marketplace yang banyak pesaing: Tak heran dengan pesaing!

Sebuah bisnes menjual gadget & aksesori telefon

❌ Menjual di Shopee & Lazada yang banyak pesaing!

❌ Jualan semasa promo 9.9: RM5,000

❌ Jualan bulanan biasa: RM15,000-20,000 sebulan.

❌ Banyak pesaing yang tiru strategi marketing.

🔥 Susun kempen marketing & dapat banyak idea selepas join video training #OLDSCHOOL5X.

🔥 Jualan semasa promo 11.11: RM19,000+ (naik hampir 4X ganda dari 9.9)

🔥 Jualan bulanan naik hampir 2X ganda kepada RM30,000 sebulan.

🔥 TERBARU: Jualan sudah naik kepada RM60,000 sebulan!

Jimat kos marketing & senang close customer

Sebuah bisnes homestay yang ada 35 unit

❌ Kos marketing terlalu tinggi

❌ Terpaksa bersaing dengan banyak homestay di kawasan sama

❌ Tidak mampu tampung overhead setiap bulan (lebih RM40,000)

❌ Terpaksa guna duit sendiri untuk tampung belanja

❌ Tidak mampu bayar investor seperti dijanjikan

🔥 Susun kempen marketing mengikut #OLDSCHOOL5X

🔥 Menjual di tempat yang lebih sesuai dan ada pelanggan yang sedia membeli

🔥 Ubah sikit offer untuk buatkan lebih senang close pelanggan

🔥 Jualan naik dari RM40 ribu kepada RM82 ribu

🔥 Kos marketing turun dari RM16 ribu kepada RM0 😱😱😱

Giliran anda pulak…

Banyak lagi kalau nak cerita.

Takkan nak baca cerita orang je kan?

Ramai yang dah belajar dan buat daripada Case Study 5X yang asal.

Kali ini, saya sudah tambah baik hasil daripada pengalaman lebih banyak eksperimen & kempen yang berjaya.

Saya pakejkan semuanya dalam…

MODUL VIDEO 1: GROUND RULES KEMPEN MARKETING YANG BERJAYA

👉 Hukum hakam yang perlu dipatuhi supaya kempen marketing lebih mudah berjaya

👉 Ramai orang langgar hukum-hakam ini yang buatkan belajar strategi marketing apapun TETAP GAGAL!

👉 Satu langkah paling BERNILAI dalam kerja-kerja eksperimen kempen marketing

MODUL VIDEO 2: PRINSIP OLD SCHOOL MARKETING

👉 Prinsip penting dalam mazhab #OLDSCHOOL5X

👉 Persediaan penting untuk BOOST POWER kempen marketing yang dijalankan

👉 Satu taktik licik untuk buatkan pelanggan bercakap & sebarkan tentang bisnes kita

MODUL VIDEO 3: 3 KOMPONEN KEMPEN #OLDSCHOOL5X

👉 3 komponen wajib untuk susun kempen marketing berjaya

👉 Langkah demi langkah yang disusun supaya mudah faham & mudah buat

👉 Kalau tinggal salah satu komponen ini, kempen marketing akan gagal

MODUL VIDEO 4: CONTOH-CONTOH KEMPEN #OLDSCHOOL5X

👉 Dapatkan inspirasi untuk jalankan kempen sendiri daripada contoh-contoh yang sudah berhasil

👉 Contoh jelas penggunaan 3 komponen kempen supaya lebih faham

👉 Terus boleh adaptasi untuk bisnes sendiri

👉 BONUS EKSTRA! Hadiah khas supaya lebih mudah buat kempen sendiri. (Hanya untuk peserta)

MODUL VIDEO 5: TROUBLESHOOT KEMPEN #OLDSCHOOL5X

👉 Langkah demi langkah untuk DIAGNOS punca kempen tidak menjadi

👉 Langkah demi langkah untuk betulkan kempen supaya boleh sambung eksperimen lebih menjadi

👉 Contoh-contoh kesilapan dalam kempen yang jadi punca kempen kurang berhasil

TEMPLATE KEMPEN #OLDSCHOOL5X

👉 Template untuk rancang kempen marketing sendiri mengikut strategi #OLDSCHOOL5X

👉 Print & isi tempat kosong untuk susn kempen

👉 Checklist untuk pastikan setiap langkah dibuat & disemak dengan betul

“Sesuai ke untuk bisnes saya?”

Panduan #OLDSCHOOL5X ini sesuai untuk bisnes yang mahu:
✔ Sampaikan mesej marketing kepada bakal pelanggan.

✔ Bangkitkan keterujaan bakal pelanggan untuk mula berurusan dengan bisnes kita — dengan tak sabar-sabar.

✔ Jadikan bisnes kita sebagai pilihan walaupun ada saingan lain.Ia sesuai untuk bisnes yang mahu mencapai 3 tujuan di atas.

Tidak kira apa jenis bisnes.

Tidak kira marketing platform melalui online atau offline.

Sesuai untuk:
✔ Bisnes produk atau servis

✔ Bisnes online atau offline

Contoh bisnes yang sudah gunakan #OLDSCHOOL5X untuk tingkatkan jualan mereka…

👉 Car wash / car detailing / polish / coating
👉 Tadika / taska / pusat tuisyen
👉 Stesen minyak
👉 Butik pakaian / fesyen / handbag
👉 Kedai optometri

👉 Kafe / restoran
👉 Home bakery
👉 Barang baby
👉 Kedai printing (baju & cetakan kertas)
👉 Financial planner / unit trust / takaful

👉 Produk kosmetik
👉 Produk kesihatan
👉 Produk pendidikan & buku
👉 Farmasi
👉 Kedai gunting

👉 Homestay / Airbnb
👉 Bengkel kereta / produk aksesori kereta
👉 Doorgift
👉 Kitchen cabinet
👉 Produk gadget / aksesori telefon / elektronik

…dan banyak lagi!

Asalkan anda menjual kepada manusia, anda boleh gunakan Panduan #OLDSCHOOL5X ini untuk buatkan orang teruja membeli dari anda!

Nanti dulu…

Saya nak bagi anda betul-betul faham dan boleh jalankan kempen anda. 

🎬🎬🎬
Semua modul tadi disampaikan dalam bentuk VIDEO. Supaya lebih mudah saya terangkan  & lebih mudah anda faham.
🎬🎬🎬

Itu saja dah ada 5 video latihan!

Tak cukup dengan itu, saya nak bagi anda BOOST POWER kempen anda.

BONUS 1: SPENDING BOOSTER
(BERNILAI RM299)

🔥 Strategi tingkatkan jumlah pembelian pelanggan yang sudah sedia membeli

🔥 Supaya anda boleh gandakan AOV (average order value — nilai pembelian purata) setiap pelanggan

🔥 Strategi mudah ini untuk maksimakan nilai bisnes dengan jumlah kos yang paling minima

Bayangkan anda boleh tingkatkan pembelian setiap seorang pelanggan & boleh dapat lebih untung dari setiap seorang pelanggan.

BONUS 2: CONNECTION BOOSTER
(BERNILAI RM299)

🔥 Strategi bina hubungan dengan pelanggan yang sudah pernah membeli

🔥 Supaya bisnes tidak hanya berharap pada nasib dalam mengharapkan jualan

🔥 Ini strategi marketing kos rendah untuk pastikan jualan berterusan walaupun ada sesuatu yang buruk berlaku kepada marketing platform atau kepada bisnes kita

Bayangkan anda membina hubungan baik dengan pelanggan dan ada die hard fan yang suka membeli daripada anda.

BONUS 3: ONLINE BOOSTER (BERNILAI RM299)

🔥 Cara untuk adaptasi case study #OLDSCHOOL5X bagi bisnes online

🔥 Juga strategi marketing online untuk bisnes offline

🔥 Contoh-contoh & template untuk bisnes offline & online gabungkan strategi #OLDSCHOOL5X

🔥 Case study online booster: Partner sasarkan RM50,000 dalam 3 hari, dapat hasil RM100,000+ dalam 3 hari

Bayangkan anda boleh gunakan Strategi Old School 5X secara online dengan kos yang lebih rendah!

ADA LAGI…

Bonus untuk 100 peserta terpantas!

Siapa cepat, dia dapat!

FAST ACTION BONUS: GROUP SUPPORT (BERNILAI RM150)

🔥 Keahlian dalam group support

🔥 Ada ruang untuk tanya soalan

🔥 Saya akan kongsi case study extra & contoh-contoh tambahan

FAST ACTION BONUS: TEKNIK & TEMPLATE IKLAN UNTUK BISNES SETEMPAT (BERNILAI RM199)

Ramai yang bertanya soalan tentang bisnes setempat — bisnes yang ada lokasi & bergantung kepada pelanggan di satu-satu kawasan. 

Jadi, sebagai SURPRISE BONUS, saya akan beri Panduan Marketing untuk Bisnes Setempat.

Saya berpengalaman buat iklan untuk beberapa bisnes setempat. Antaranya bisnes menjual barangan rumah & aksesori dapur dengan hasil jualan RM400,000 dalam masa 2 hari.

Apa yang anda akan dapat dalam panduan bonus ini:
🔥 Cara-cara jalankan iklan Facebook™ untuk bisnes yang target pelanggan setempat
🔥 Template iklan untuk bisnes yang target pelanggan setempat
🔥 Best practice untuk menjalankan marketing bisnes setempat untuk tarik ramai pelanggan datang

SURPRISE BONUS: LIVE ONLINE MASTERCLASS (BERNILAI RM350)

Hasil daripada perbualan saya dengan beberapa orang dalam waiting list, saya nak buat LIVE ONLINE MASTERCLASS.

Topik:
‘FAST IMPLEMENTATION’ #OLDSCHOOL5X untuk bisnes makanan, kedai runcit, bisnes fesyen, bisnes pendidikan & bisnes servis.

(Jangan risau, bisnes anda pun boleh masuk sekali kalau anda emel saya lepas join nanti.)

LIVE ONLINE MASTERCLASS ni kita akan buat dalam Facebook Group Support.

Sebab apa saya buat ni?

Sebab saya tak nak anda belajar masuk angin keluar asap.

Sebab saya nak anda belajar biar sampai kaya.

Belajar & terus buat!

Saya tak suka tengok orang keluar masuk kelas tak jadi apa, tak dapat hasil.

Saya memang nak bagi kaw kaw supaya anda boleh terus buat.

Apa yang anda akan dapat dalam LIVE ONLINE MASTERCLASS ini:
🔥 Lebih faham & nampak macam mana cara nak buat
🔥 Terus tanya soalan apa benda yang anda tak faham
🔥 Jimat masa untuk terus buat & tak lagi tertanya-tanya
🔥 Dijalankan dalam Facebook Group Support pada 4 Mac 2020 (pukul 9 malam)

SURPRISE BONUS: Q&A MEET UP EVENT (BERNILAI RM500)

MASALAH UTAMA lepas belajar ialah:
❌ Tak buat
❌ Tak faham, jadi stuck
❌ Stuck sikit, terus tinggalkan
❌ Nanti ulang balik nak masuk kelas lain pulak

Saya tak suka tengok benda camni.

Saya ambil berat pasal audiens saya & rasa pedih hati & bengang tengok benda ni berlaku.

Bayangkan… apa jadi pada anda kalau boleh BUANG rasa stuck & tak lagi tersangkut tak boleh buat?

Stuck ni bukan main-main tau.

Ada orang stuck bertahun-tahun.

Berapa banyak kita rugi kalau stuck dah 3 tahun, 5 tahun?

So… saya buat kelas ni (kena datang ke dewan seminar). Tanya soalan. Dapatkan jawapan. Terus buat. Terus dapat hasil!

Butir event

Tarikh: 29 Mac 2020
Masa: 8 pagi – 2 petang
Lokasi: UPM Serdang

Berapa harga video-video panduan ini?

Nilai panduan ini tinggi.

Dan panduan ini BUKAN untuk orang yang acah-acah nak bisnes senang goyang kaki tanpa usaha.

Di tangan orang yang betul, Panduan #OLDSCHOOL5X ini akan beri hasil yang tinggi!

Tuan Rizal bayar RM6,900 untuk 3 bulan consultation (harga tahun 2017). Dan beliau rasa berbaloi dengan hasil yang beli dapat — jualan meningkat 5X ganda jadi RM50,000 sehari!

Punyalah suka sampaikan buka company baru dan masukkan saya dalam board of directors!

Lihat juga cerita-cerita bisnes lain yang sudah berjaya dengan ikut Case Study 5X Tuan Rizal.

Harga pakej ini– semua video, contoh & template — untuk anda (termasuk semua BONUS) bernilai lebih RM2,000++ ini hanyalah..

Ye, yuran ini sudah naik daripada sebelumnya.

Jangan tunggu lagi. Yuran akan terus naik!

Lebih ramai peserta, lebih banyak CASE STUDY berkesan & berhasil yang kami dapat. 

Pendaftaran akan dibuka selama 4 JAM SAHAJA dari pukul 8 malam hingga 12 malam, Rabu 26 Februari 2020.

Ini apa anda akan dapat…

🎉 5 video training modul utama

🎁 BONUS: 3 video modul BOOSTER

🎁🎁 BONUS: Facebook Group Support (100 peserta terawal)

🎁🎁 BONUS: Panduan ‘Marketing Bisnes Setempat’ (100 peserta terawal)

🎁🎁 BONUS: LIVE ONLINE MASTERCLASS Fast Implementation #OLDSCHOOL5X (100 peserta terawal)

🎁🎁 BONUS: Q&A MEET UP EVENT 29 Mac 2020 (100 peserta terawal)

Jangan miss!

Daftar segera…

Pendaftaran akan Ditutup dalam masa…

Jam
Minit
Saat

BRC.my 2019 | Made with ❤️ in Putrajaya | hai@brc.my

PLAN B: Apa patut buat masa krisis & bersedia untuk hadapi krisis seterusnya?