Home » Dapatkan jualan. Gandakan jualan!

 

Masih tak dapat hasil jualan walaupun dah cuba bermacam-macam? Buat iklan, buat marketing tapi tak dapat jualan sedap?

Mahu tingkatkan jualan sehingga 10X ganda dan mendapatkan pelanggan yang TIDAK SABAR untuk membeli — walaupun anda ada pesaing dan anda JUAL LEBIH MAHAL daripada pesaing?

 

Sertai lebih 5,000 peserta yang telah menyertai program latihan Tawaran Meleleh…

Belajar dengan lebih 20+ video online & 15+ worksheet bagaimana cara dan sistem lengkap untuk panggil prospek targetted dan tukarkan mereka jadi pelanggan!


SHORTCUT PENTING setiap usahawan perlu ada

“Apa yang saya lalu melalui ‘try and error’ bertahun-tahun sudah disimpulkan dengan amat mudah dalam program ini.

Ia terus terang shortcut yang paling penting setiap usahawan baru atau lama perlu ada dalam simpanan.

~ Faisal Abdullah


Berani JUAL LEBIH MAHAL daripada penjual lain

“Sales saya memang naik banyak lepas baca Tawaran Meleleh.Saya berani tawarkan harga lebih mahal daripada harga biasa yang seller lain tawarkan.

Kalau harga RM160, saya jual RM180. Harga RM120, saya jual RM150. Harga RM180, saya jual RM200. Harga RM150, saya jual RM180.

Dan mereka rela hati beri duit pada saya sebab Tawaran Meleleh yang saya berikan.

Biasa repeat customer pun memang best. Jimat kos. Tiap-tiap bulan update dengan customer, asalkan mereka percaya pada kita.

Ada juga customer complain. Saya buka balik Tawaran Meleleh, terus diorang ok balik.”

~ Adie Khairi


Pulangan PULUHAN RIBU RINGGIT

“Ini asas dalam mempengaruhi manusia untuk beli dengan segera. Bukan ilmu ‘trick’ atau ‘magic’.

Asbab ilmu ini saja dah beri pulangan puluhan ribu ringgit buat saya.

Ia asas yang nampak macam tiada apa-apa, tapi berimpak besar jika diamalkan.”

~ Suffian Salahudin


Sales meningkat 500%
Jualan terkumpul lebih RM200,000

Hasil jualan saya sehari selepas saya implement tawaran meleleh meningkat 500%. Walaupun iklan dijalankan pada pertengahan bulan (waktu orang tidak banyak duit).

Saya hanya ikut sebijik struktur format penulisan yang tuan ajar.

Dan saya masih lagi menjalankan iklan menggunakan tawaran meleleh dan sehingga hari ini collected sales saya sejak menggunakan teknik yang diajar adalah lebih kurang rm200k.”

~ Hafiz Azman


Jualan setiap bulan meningkat!

“Saya bernasib baik kerana membeli Tawaran Meleleh.

Ia membantu meningkatkan jualan saya sehingga terjual bulan pertama 100+ unit. Bulan kedua 200+ dan terus meningkat. Bulan ini untuk 2 minggu sahaja 200+ unit terjual.

Ia agak mustahil bagi saya memandangkan produk baru di pasaran.

Saya tidak ingat semua teknik Tawaran Meleleh Tuan Bukhari tapi saya amalkan satu sahaja sudah cukup membantu perniagaan saya.”

~ Faizah Zainal


TIDAK PERLU BEREBUT pelanggan lagi

“Bila memahami apa kehendak pasaran semasa, saya tidak perlu berebut pelanggan dan saya hanya mendapatkan pelanggan yang bersedia dengan tawaran saya kerana saya percaya kualiti servis saya dan tawaran yang saya berikan pasti berbaloi dengan apa yang pasaran pelanggan saya perlukan.

Saya dulu pernah katakan, program Tawaran Meleleh (dulu hanya bentuk e-book), adalah ‘kitab’ asas marketing. Sesiapa sahaja yang ada masalah dalam marketing, susah nak rancang tawaran untuk pelanggan, perlu ikuti program ini.

Buat pertama kali seteah mengikuti tertib panduan ini, saya telah berjaya buat jualan RM20K setelah menyusun semula plan marketing saya berdasarkan servis yang saya ada dengan kos marketing yang sangat rendah.”

~ Johan Muhammad


Teruskan baca jika anda mahu:

  • Dapatkan perhatian prospek
  • Bina mesej yang mampu tembusi otak mereka
  • REBUT prospek sebelum dapat kat pesaing
  • Jual produk lebih mahal walaupun ada pesaing
  • PATAHKAN objection prospek buat mereka sanggup membeli walaupun asalnya banyak cekadak
  • Tulis konten menarik untuk tarik audiens targetted & kurangkan kos iklan

banner-web-tawaran-meleleh
 

Apa itu program latihan Tawaran Meleleh?

+ Program latihan online premium yang telah bermula sejak 2014 dan telah disertai 5,000+ peserta

+ Modul tersusun selama 4 minggu untuk mudah belajar

+ 22 video latihan yang anda boleh tonton bila-bila masa

+ 16 worksheet yang anda boleh print dan isi tempat kosong, terus dapat idea untuk buat marketing dan iklan

 

Bagaimana Tawaran Meleleh bantu anda?

+ Faham proses jualan, apa yang perlu berlaku pada prospek supaya mereka membeli

+ Tahu cara buat iklan dan marketing

+ Dapatkan prospek SEBELUM prospek rasa mahu beli

+ Dapatkan prospek SEBELUM pesaing anda tangkap

+ Tahu cara jawab soal harga — boleh jual lebih mahal dan kurangkan rungutan pelanggan

+ Tak perlu takut persaingan sebab anda ada senjata rahsia tersendiri

+ Tulis konten menarik dengan mudah untuk jadi umpan mendapatkan prospek

+ Jimatkan kos marketing

+ Action plan yang tersusun — anda tahu apa patut buat pada setiap langkah

 


Apa kita akan belajar?

Minggu 1:

  • Enjin dunia bisnes: Bisnes tak bergerak tanpa enjin ini
  • Memahami proses jualan: 6 langkah yang prospek perlu lalui sebelum jualan berlaku
  • Tarik perhatian prospek walaupun banyak gangguan
  • Pilih bisnes yang mudah dimulakan dan mudah berkembang

Minggu 2:

  • Tangkap prospek walaupun prospek BELUM mahu membeli
  • Tangkap prospek lebih awal daripada SEBELUM pesaing lain tangkap
  • Formula pengaruh prospek supaya bertindak membeli
  • 3 rukun wajib marketing
  • Bentuk syarat pembelian pelanggan: Patahkan bantahan
  • Jual produk/servis walaupun mahal, tanpa tentangan
  • Dapatkan pelanggan kelaparan yang tak sabar untuk membeli
  • Rahsia bisnes supaya tiada persaingan

Minggu 3:

  • Tembok yang menghalang pembelian
  • Langkah demi langkah buat iklan

Minggu 4:

  • Jimatkan kos iklan: Umpan prospek dengan konten menarik
  • Contoh konten yang menghasilkan jualan tinggi dengan kos iklan rendah
  • Cara mudah hasilkan konten untuk umpan prospek
  • Proses 4 langkah dalam menghasilkan konten

Apa cara belajar?

buk tm

+ Video online.

22 video online.

Tak perlu keluar rumah pun. Boleh tonton bila-bila masa secara online.

+ Worksheet.

16 worksheet.

Download, print dan isi tempat kosong. Idea akan datang apabila terpaksa buat kerja rumah ini.

 

Nak tahu rupa bilik kuliah online Tawaran Meleleh v4? Play video ini…

 

 
 

Boleh tanya soalan ke nanti?

Setiap minggu dalam program latihan nanti, saya akan ingatkan untuk tonton video, buat kerja rumah.

Anda boleh tanya soalan melalui emel.

 

MACAM MANA untuk sertai?

>> KLIK LINK ini untuk mendaftar <<

Yuran pelaburan untuk anda sertai program latihan ini ialah 350 ringgit sahaja

Daftar segera.
Hari 0 0 Jam 0 0 Minit 0 0 Saat 0 0


Lebih senang capai target jualan

“Kami membuat perniagaan servis penjagaan laman / potong rumput.

Ternyata, pelanggan yang tepat itu lebih menguntungkan.

Sebelum ini kami buat potong rumput untuk semua jenis rumah / pelanggan. Sampai kami rasa penat disebabkan hasil yang kami dapat tak seberapa.

(Target kami rm300-400 sehari) biasanya susah dicapai.

Selepas kami tukar sasaran pelanggan kami, Alhamdulillah kadang- kadang, 2 rumah sahaja dah cukup rm300. Tapi kebanyakkan nya dalam setengah hari insyaAllah akan cecah target kami.”

~ Adib

 

DULU: Tak berani menjual.
SEKARANG: Untung RM7,000 bersih!

“Kalau ikutkan, sebelum belajar ilmu Tawaran Meleleh ni saya memang tak berani menjual. Saya fikir menjual ni satu proses yang complicated. Saya tak suka menjual.

Pada permulaan mengaplikasikan ilmu TM ini saya sudah UNTUNG RM 7000 bersih.

Sehingga hari ini, duit jualan dengan aplikasikan ilmu Tawaran Meleleh, saya sudah dapat melancong ke Argentina, London, Paris, Maldives. Semuanya hasil dari duit jualan suka-suka saya tu.”

~ Jannah Ar-Rayyan

 


Anda rasa yuran ini mahal?!

Come on…

Anda nak murah semata-mata ke?

Tak kisah kalau konten sampah dan tak berkesan asalkan murah?

Ye la tu!

Pelanggan tak mahu harga murah.

Pelanggan mahu harga berbaloi dan berkesan boleh setelkan masalah dia.

Kalau anda masih lagi komplen pasal harga mahal…

Mungkin sebab tu anda sendiri tak pandai buat tawaran berbaloi pada pelanggan.

Mungkin sebab tu anda masih mengeluh tentang persaingan harga dan tak pandai jawab bila pelanggan komplen mahal.

Berapa nilai ilmu ini kepada anda?

Kalau anda tidak boleh buat apa-apa yang menguntungkan dengan ilmu membina tawaran ini, memang anda tidak layak dan tidak perlu mendapatkan ilmu ini.

Memang anda akan rasa mahal.

Kalau anda rasa mahal, mungkin program ini bukan untuk anda. Takpe. Tak perlu sertai.

Tetapi…

Kalau anda boleh mendapatkan untung berganda apabila lebih ramai pelanggan membeli lebih banyak daripada anda, program latihan ini memang untuk anda.

 

Ada jaminan ke?

Tiada janji bulan bintang.

Tiada hype sini.

Saya pun tak buat harga potong-potong. Saya layan anda dengan hormat. Saya tak buat trik apa-apa.

Kalau jaminan komfem berkesan yang anda mahu, maaf saya tak boleh beri.

Saya hanya boleh jamin program ini komfem tidak berkesan…

…kalau anda tidak berusaha untuk ikut dan buat.

Kenapa anda tak perlu takut dan risau?

+ Program ini sudah berada di pasaran selama lebih 2 tahun sejak 2014

+ Lebih 5,000 orang sudah sertai

Saya juga beri…

Jaminan pulangan wang 200% dalam masa 365 hari

Saya yakin saya sudah berikan material terbaik untuk bantu anda.

Sertai saja dan tengok selama 4 minggu.

Kalau anda rasa program ini sampah tiada ilmu langsung anda belajar…

Beritahu saya anda sudah cuba ikut semua video latihan dan worksheet tapi masih tak menjadi.

Saya akan pulangkan duit anda. DOUBLE!

Fair kan?

Takde apa lagi halangan untuk anda sertai kan?

arrows_three_down

>> KLIK LINK ini untuk mendaftar <<

 


Produk sebenarnya TAK PENTING
Tak perlu risau dengan tools baru

“Ilmu dalam program ini ilmu sepanjang zaman. Kalau pergi ke zaman 2000 tahun dahulu boleh apply ilmu ini.

Saya banyak ternganga dengan mencari ladang subur, 3 rukun marketing dan paling penting sekali bila tuan terangkan kenapa produk itu tak penting.

Banyak sangat manfaat yang berbaloi dalam program ini.

Kalau akan datang dunia berubah, takde e-commerce, takde FB ads, Insta Ads, dan macam2 lagi tool perniagaan ini, saya sepatutnya tak perlu risau, sebab ilmu2 dalam ni dah mantap sangat sehingga merentasi zaman. Simple tapi berbaloi~”

~ Naufal Lutfi

 

Lebih mudah untuk tulis konten pemasaran
Jualan terkumpul RM80,000

“Saya pembeli dari versi yang kedua dan masih terus menimba ilmu hingga versi terkini.

Sebelum ini selalu fikir susah sangat nak tulis konten. Alhamdulillah dengan video minggu keempat, banyak mindset salah dibetulkan dan kaedah mudah tulis konten lebih mudah tuan ajarkan.

Tawaran Meleleh membantu bisnes kami berkembang dari modal lebih kurang RM2k untuk produk baru hingga mencapai jualan terkumpul RM 80k hingga sekarang.”

~ Hafiz Norrizan

 

Guna Tawaran Meleleh untuk ajar orang lain

”Terima kasih atas panduan tawaran meleleh edisi sebelum ini. Sejujurnya banyak saya belajar mengenai “qualify the right customer and disqualify the wrong customer”.

Sememangnya itu yang patut semua marketer buat supaya masa dan kos iklan dapat di minimakan drpd menjual kpd org yg tak berminat (salah target), melayan whatsapp golongan tak “starving crowd” dan beriklan kpd org yg salah.

Panduan tuan juga saya gunakan untuk slide slide perkongsian saya di seminar dan bengkel. (Mohon halalkan ilmu tuan). Kerana itulah cara yang mudah, betul dan tepat untuk kita menjual sesuatu produk atau servis.”

~ Amir Faisal

 

arrows_three_down

>> KLIK LINK ini untuk mendaftar <<

Yuran akan naik dalam masa...

Hari 0 0 Jam 0 0 Minit 0 0 Saat 0 0
 


Masih rasa ragu-ragu?

Teruskan skrol dan baca maklumbalas peserta Tawaran Meleleh ini…

Ini baru sikit maklumbalas yang sempat di-copypaste.
Ada banyak lagi… Tak larat nak copy paste.

Ada lebih 300 maklumbalas daripada tahun 2014!

 

Zulharis Zainal
zulharis91@gmail.com

Terima kasih Tuan Bukhari diatas perkongsian ilmu-ilmu baru dalam TMv4.

1. Kerja-kerja rumah TMv4 saya buat secara slow. Sebab saya masih ulang dan ulang setiap video TMv4.

Seperti yang Tuan cakap, pemahaman saya berubah setiap kali saya mengulangi video-video TMv4. Mungkin disebabkan juga perubahan pada pengalaman dan persepsi saya.

2. Reason utama saya beli TMv4 adalah untuk mendapatkan konten Minggu 4 – Pembinaan Konten.Modul ini mengubah persepsi saya tentang pembinaan konten. Tak susah, cuma saya yang menyusahkan diri saya. Saya sudah siapkan bank idea saya untuk dijadikan konten.

3. Pembinaan konten menjadi lebih mudah apabila saya belajar tentang memilih ladang yang subur. Apabila saya tahu ladang itu subur untuk tempoh yang lama, ia memberi saya semangat untuk terus hasilkan konten.Sebenarnya banyak lagi. Saya tak tahu bagaimana nak ungkapkan. Terima kasih Tuan sebab berkongsi ilmu-ilmu asas yang ramai makin lupa.


Shamil Ahmad
adamil1988@gmail.com

Pertama sekali, terima kasih pada tuan Bukhari Ramli kerana menyediakan panduan yang menjentik minda mengenai marketing.Banyak yang saya dah faham mengenai marketing melalui TMV4 ini. Ianya ulasan tambahan dari versi sebelumnya.

Tak sia-sia saya upgrade panduan ni.

Bab mengenal pelanggan tu yang paling best bagi saya.Bila dah kenal pelanggan ni, memang automatik ayat power akan keluar. Tanpa perlu perah otak sangat.

Yang bagusnya, tuan bagi kerja rumah selepas tonton video. Kerja rumah tu buatkan saya tau apa nak buat lepas tonton video. Kalau takde kerja rumah tu, saya mungkin tak tau nak buat apa. Bila ada arahan buat kerja rumah, saya tau nak buat apa untuk lengkapkan kerja2 marketing saya.Masa buat kerja rumah je yang kena perah otak. Dah siap kerja rumah, barulah senang nak buat copywriting.

Terus terang, saya hanya buat marketing untuk orang saja sekarang ni, untuk belajar. Belum buat marketing untuk diri sendiri lagi.

Saya masih lagi buat kerja rumah untuk kempen marketing bisnes kawan saya. InsyaAllah, sudah siap iklan dan pelan marketing, saya akan ujinya. Resultnya saya akan beritahu tuan nanti.

Dengan panduan ini, saya dapat persepsi baru mengenai marketing. Yang mana saya perlu betul2 kenal pelanggan, sebelum buat message dan pilih media. Saya lebih paham rukun marketing.


Abd Qahhar
abdqahhar85@gmail.com

Terima kasih tuan.

Ilmu yang sangat berharga. Tak ternilai berbanding dengan duit yang laburkan.

Saya nampak siapa prospek yang patut saya fokuskan. Semua orang memang tak layak dapat produk kita.

Fokus pada yang layak dan jaga pelanggan sehabis baik. Dari situ baru terbina aset yang paling berkualiti.

Boleh dikatakan pelanggan yang sentiasa repeat boleh jadi income pasif pada pendapatan saya.Matlamat saya sekarang adalah kumpul pelanggan berkualiti, jaga baik-baik. Kemudian kembang dan kembang. Tukarkan pelanggan jadi ejen, jadi stokis dan seterusnya bina empayar lebih besar.

Tahniah tuan atas kefahaman yang mendalam. Saya terlepas pandang perkara ni sebelum ni.. 😉


Ashraf Latif
sai.7th@gmail.com

Terima kasih.

Dalam membuat kerja rumah tawaran meleleh, saya terjumpa niche baru yang sangat berkaitan dengan niche sekarang.

Semuanya kerana apabila kita kenal dengan pelanggan, kita boleh tawarkan apa sahaja produk yang sesuai.market lebih penting dari produk.Bila kita kenal market, kita boleh tawarkan apa sahaja produk.

Eh, ayat berulang.

Tapi itulah pointnya.


Rosdi Sulaiman
mr.cudid@gmail.com

Terima kasih BRC.

Terlalu banyak yang saya tidak tahu berkenaan perniagaan dan marketing terjawap melalui pakej tawaran meleleh ini.

Sekarang saya sudah boleh faham kenapa jualan tidak berlaku dan bagaimana pula untuk guide pelanggan membeli.

Masih lagi merankak tapi mampu dan mendapat jualan secara offline 7 sales sehari.

Masih mengulangi semua video untuk dapat bebetul faham bagi seorang yang baru belajar berniaga.


Basit Musaddiq
basitmusaddiq@gmail.com

Seriously banyak yang saya belajar dalam Tawaran Meleleh v4.

Tapi yang utama, bagaimana untuk menjadikan kita kebal dari pesaing. Ilmu ini sangat2 berguna dan dapat menjadikan bisnes saya lebih kukuh. Selain dari itu, saya juga dapat kenalpasti bagaimana saya dapat bersaing di pasar yang belum dibuka lagi. Dengan target market yang lebih spesifik.

Terima Kasih tuan Bukhari


Mohamad Kamal Zakaria
booluat@yahoo.com

Paling penting saya belajar dari TMv4 ialah bisnes ialah menyelesaikan MASALAH orang.

Walaupun banyak kali dengar statement tu, lepas TMv4 baru jelas. Manusia semua ada masalah and kalau seorang ada masalah tu most probably ade ramai lagi orang yang menghadapi masalah yang sama.

kita hanya perlu beri penyelesaian kepada masalah spesifik tersebut kepada orang2 ni.

Paling penting ialah kaji habis2 tentang kelompok orang2 ni so that kita akan ada market yang sangat berpotensi untuk bisnes kita.

lagi 1 yang penting ialah produk is nothing. yang penting ialah market/ audience/ leads/ pelanggan kita.


Taufiq Janudin
taufiq_lefthanded@yahoo.com

Terima Kasih berkongsi ilmu Asas dalam Tawaran Meleleh Tuan Bukhari 🙂

Apa yang saya dapat belajar:

1- Mengenai apa yang ada dalam fikiran PROSPEK dan keluarkan apa yang mereka fikir untuk jadi copywriting.

2- Apa kelebihan produk kita kenapa mereka patut beli bukan kenapa mereka tidak beli.

3- Tak perlu buat ayat gempak pun dalam copywriting just guna ayat yang biasa mereka guna dan masukkan sedikit emosi supaya mereka bertindak.

4- Tapis prospek dengan ayat pada Headline. lebih spesifik lagi elok

Dengan 4 point ini sahaja saya dan boleh buat copywriting dengan senang dan tiada masalah pasal copywriting, sebelum nii bila buat copywriting tak pasti betul ke tak..dengan ada tawaran meleleh semuanya berubah 🙂

Terima Kasih Tuan Bukhari sebab kongsi ilmu pada kami


Shair Kadri
shairkadri@gmail.com

Apa yang saya belajar dan sekarang betul-betul tengah apply, ulang & ulang sekarang ialah betapa penting nya kembali ke asas iaitu mengenali customer kita sendiri dengan lebih dalam, dalam dan dalam lagi.

Selama ini hanya kenal customer luaran saja. malas nak buat extra work untuk mengenali customer, rasa macam tak da kena mengena nak kenal lebih-lebih customer ni. Dan baru sedar yang selama ini, saya hanya mementing kan diri sendiri saja.

Empthy map yang tuan kongsikan tu banyak membantu saya dalam proses nak mengenali customer ni. Terima kasih. 🙂


Mohd Adib
adib873@gmail.com

Kami membuat perniagaan servis penjagaan laman / potong rumput.

Contohnya dari segi copywriting. Saya tidak tulis ayat yang fancy lagi, bahkan lebih fokus kepada apa servis yang kami dapat tawarkan untuk selesaikan masalah pelanggan. Keputusannya memberangsangkan.

Yang kedua apa yang kami apply adalah mengenal pelanggan yang mahu & mampu untuk menggunakan servis kami.

Ternyata, pelanggan yang tepat itu lebih menguntungkan. Sebelum ini kami buat potong rumput untuk semua jenis rumah / pelanggan. Sampai kami rasa penat disebabkan hasil yang kami dapat tak seberapa. (Target kami rm300-400 sehari) biasanya susah dicapai.Selepas kami tukar sasaran pelanggan kami, Alhamdulillah kadang- kadang, 2 rumah sahaja dah cukup rm300. Tapi kebanyakkan nya dalam setengah hari insyaAllah akan cecah target kami.


Mohamed Yasser Mohamed Desa
myabumy@gmail.com

Saya doakan segala kebaikan dan semoga tuan dan tim dapat terus menyebarkan ilmu kepada masyarakat.Pertamanya terima kasih!

Saya mula mengenali tuan melalui Tawaran Meleleh Versi 1. Daripadanya saya belajar menulis content. Mulai dari itu, saya selalu diberikan tanggunjawab untuk menulis content yang baik untuk tim bisnes saya. Paling penting bisnes boleh buat duit.

Selalunya kita terlepas perkara asas dalam menulis. Kita sangka boleh menulis dengan baik kerana pernah mendapat A dalam penulisan. Penulisan iklan yang saya belajar daripada Tawaran Meleleh 1 berkaitan teknik dan strategi untuk tackle pelanggan yang lapar.

Mulanya saya ingat, menulis ini adalah bakat semulajadi. Tetapi salah, dan sebenarnya semua orang boleh menulis. Tidak dinafikan bakat juga membantu. Ya semuanya berkaitan teknik dan strategi yang betul. Paling penting ianya memudahkan semua orang untuk menulis iklan.

Saya rumuskan Tawaran Meleleh ini adalah SOP dalam penulisan. Bila ada sistem ianya boleh di”duplicate” dan boleh diukur keberkesanannya.

Tawaran Meleleh V4 adalah versi lebih baik. Saya dapat menghadap guru saya ketika belajar. Video jelas dan berkualiti. Saya boleh salin nota baru dan boleh ulang-ulang tengok. Banyak content baru yang saya kira jika mahu mencari sendiri dan baca, belum tentu kita dapat memahaminya dengan baik. Tuan Bukhari telah “blend”nya dengan baik sekali untuk kita.

Paling best saya suka dengan Tawaran Meleleh adalah penggunaan bahasa mudah (jargon pelik boleh dikatakan tiada di dalam presentationnya) dan penekanan elemen asas dalam marketing. 

Saya berani rekomen untuk anda memiliki Tawaran Meleleh ini! Berbaloi dan berkualiti.

Buat perkara asas dan bersungguh-sungguh anda pasti berjaya.

Tuan Bukhari dan tim…terima kasih.


Azman Senin
azmansenin@gmail.com

Banyak benda baru yg penting yg dah saya belajar terutama sekali bab copywriting…

Ada kerja rumah yg bagi saya ada yg mudah dan ada yg sukar. Yang sukar tu saya kena kuat dan banyakkan berfikir…

Skrg Apa yg saya nampak, ketika saya sdg berusaha berfikir utk siapkan kerja rumah, banyak idea2 datang utk saya buat ayat iklan dan marketing…

Kini saya lebih yakin utk buat promosi dgn cara yg betul dan akan sentiasa rujuk, fikir dan buat tugasan tg tuan dah beri utk memantapkan lagi asas bisnes saya dan menambahbaik lagi skills bisnes saya dari semasa ke semasa…

Terima kasih


Muaz Yaid
muaz.altel@gmail.com

Ini apa yg saya belajar dan faham sepanjang mengikuti pogram tawaran meleleh V4.

1. Produk x penting, yang penting adalah pelanggan.

2. Jika ada pelanggan, nak jual apa-apa pun boleh. Jika ada produk, tapi x ada pelanggan, bisnes x jalan.

3. Fahami psikologi pelanggan, dan emosi mana nak ‘serang’ bila buat copywriting.4. Jangan terus menjual, dapatkan kepercayaan pelanggan dulu.

5. Cara nak aturkan maklumat supaya pelanggan sanggup bayar walaupun barang mahal.

6. Cara nak organize idea-idea content. Sekarang saya ada 1 folder khas dalam Evernote untuk idea content sahaja.


Muhammad Shamsuri Mohd Ismail
msmi79@yahoo.com

Secara jujur, saya suka cara penyampai tuan dan paling penting konten yg tuan share adalah sesuatu yg paling basic dlm marketing tp tak pernah dititik beratkan oleh sy sndiri.

Banyak benda yg tuan tlh buka mata sy sbgai peniaga. Sy spent bnyk dlm minggu pertama utk hadam proses jualan, cara nk tembus otak pelanggan dan meilih ladang yg subur. Benda2 ni tak pernah saya titik beratkan sekama ni ..no wonder la saya bnyk langgar dinding slama ni.Kontent nk cari pelanggan yg lapar dan rukun marketing yg sgt2 berguna.

Juga bnyk membantu saya dlm membantu prospek dlm selesaikan masalah mereka, bukan menjual semata2.

Pintu2 tawaran meleleh ni sesuaitu yg sy rujuk dari zaman ebook pertama TM dulu dan saya jadikan checklist sblm lakukan jualan..sgt2 membantu.Akhir kata, mmg x rugi blajar dan apply konten tuan share ni. Sgt2 membantu and proven!


Ahmad Zulfadhli Zulkefli
zulfadhli4u@gmail.com

Menulis iklan dengan baik memerlukan penggunaan teknik dan strategi penulisan yang betul.

Tuan Bukhari Ramli sentiasa menekankan aspek ini di dalam setiap versi Program Tawaran Meleleh yang dianjurkan oleh beliau saban tahun dari versi pertama yang dilancarkan sehinggalah ke yang terkini iaitu versi 4.0.

Segala panduan dan tip-tip yang diterapkan di dalam kesemua program ini telah saya jadikannya sebagai Standard of Practices (SoP) dalam menghasilkan apa jua penulisan yang berbentuk tawaran sama ada surat-surat jualan, kiriman-kiriman di mana-mana media dan aplikasi sosial, iklan-iklan yang percuma atau berbayar, penulisan skrip-skrip SMS atau e-mel dan sebagainya.


Fazlizam Abas
fazlizamabas81@gmail.com

Alhamdulillah, syukur ke hadrat Illahi krn tlh ditemukn dgn tn. Bukhari yg tlh bnyk membuka mata sy tentang ilmu2 marketing..sy telah mengaplikasikan tmv4 dlm bines restoran sy..ternyata ilmu yg dipraktikkan sngt2 membantu dlm meningkatkn jualan restoran sy..ini adlh krn sy tlh jelas tntng pelanggan kami..terima kasih sekali lg..


Yusmanizam Yusof
ustazyusman@gmail.com

Ilmu yang sangat basic tapi sangat penting.

Sebelum ini saya banyak membaca buku-buku marketing, pernah join seminar marketing dengan bayaran ribuan ringgit, tapi saya masih ke laut. Tak tahu nak pegang kat mana.

Tapi bila saya faham asas ilmu marketing, automatik saya boleh kaitkan dengan ilmu marketing yang pernah saya belajar dulu. Terang lagi bersuluh!

Memang masa awal2 tonton video ni, rasa macam menyampah pulak. Tapi saya kuatkan semangat juga untuk habiskan. Round pertama tak berapa faham. Bila round kedua baru nampak jalan ceritanya.

Terima kasih tuan kerana menghasilkan panduan yang hebat ini


Adzrif Sidek
adzrifsidek@gmail.com

Pada mulanya saya fikir konten tawaran meleleh v4 ni adalah ilmu yang tuan Bukhari Ramli pernah kongsikan di media sosial cuma diolah jadi tersusun, tapi tanggapan saya salah.

Ini ilmu yang premium yang sangat jelas penerangannya. Serius dengan kualiti HD macam ni, saya bertambah semangat nak belajar.

Kalau compare dengan video ilmu dari sifu yang lain, saya sangat kagum dengan persembahan yang tuan sampaikan selari dengan ilmu yang saya terima. Sangat premium dan BERNILAI! Saya tak jemu tengok banyak kali. #goldclass


Fazrul Nizam
fazrulnizam@gmail.com

Saya ingin berkongsi apa yang telah saya pelajari dari TMv4.

Selama ini saya tidah tahu mengapa pelanggan tidak membeli daripada saya walaupun sudah bermacam cara saya lakukan. Rupanya ada banyak tembok-tembok yang menghalang pemikiran mereka agar tidak membeli.

Banyak ilmu asas dan penting yang selama ini dipandang remeh dan diabaikan mengakibatkan perjalanan bisnes terbantut dan tidak boleh berkembang.

Kerja-kerja rumah yang diberikan dalam TMv4 juga membantu proses pemahaman dan memberikan idea-idea baru untuk diaplikasikan di dalam bisnes.

Terima kasih kerana telah memberi  peluang untuk saya menimba ilmu yang sangat-sangat bernilai ini.


Sharifah Fuzainy
shfuzainy@gmail.com

Sebelum beli Tawaran Meleleh ni saya banyak kali fikir. Dah banyak kali kuar duit buat copywriting tak menjadi. Jadi kali ni taknak habiskan duit lagi untuk belajar buat iklan. tapi bila seorang kawan saya bagitahu selama ni dia hanya guna tawaran meleleh je buat iklan, saya pun cubala beli.

Biasa saya buat iklan budget memang sikit je. Dalam RM10 ke RM15 sahaja. Saya akan test tengok jenis iklan siapa yang menjadi. Tawaran Meleleh memang menangkap habis. Saya dapat pelanggan yang bagus dan targeted. Jadi staff saya tak buang masa layan pelanggan yang salah dan akhirnya tak beli.

Tawaran Meleleh betul-betul mengajar menapis pelanggan yang betul. Tiada teknik superpower. Sepanjang zaman boleh guna.

Terima kasih tawaran meleleh dan team BRC.


Hazwan Anwari
hazwananwari23@gmail.com

Alhamdulillah saya dah habis khatam video Tawaran Meleleh V4 ini. Dan saya akan sentiasa mengulangi semua video untuk saya dapatkan kefahaman yang berbeza. Memang betul, TM kali ini memang berbeza dari TM yang sebelum ini. Saya dapat belajar benda baru 🙂

Kali ini lebih senang untuk saya mengenali siapa pelanggan saya. Dan untuk saya dapatkan pelanggan saya tersebut, saya tidak perlu lagi membuat ayat iklan yang sampai berbelit-belit.

Semuanya lengkap dalam TMV4 ini 🙂

Terima kasih BRC.


Zainal Zulia
zainalzulia@gmail.com

Saya membeli kerana tertarik dengan pembinaan konten. Ini tujuan utama saya membelinya. Kerana saya selalu ada masalah menulis konten, kerana kekeringan idea.

Ini kerana bila saya menulis, saya menulis tanpa ada headline, lalu saya akan berputus asa kerana hilang arah.

Mesej tuan sangat obvious dan mudah ; buat headline dulu. Adoi, terasa bodoh pula saya ni. Simple saja cadangan ini. Tetapi insight yang kecil ini sangat berharga, kerana kini saya mempunyai berganda-ganda idea untuk menulis konten untuk prospek.

Saya juga gunakan aplikasi Wunderlist untuk mencatat idea. Terimakasih BR, kini saya tidak lagi kehausan idea.Bak kata tuan yang saya pegang : “lebih susah tulis headline daripada tulis isinya”


Rony Isman
ronyca2020@gmail.comAlhamdulillah tuan, setelah saya mengikuti pembelajaran TAWARAN MELELEH 4.0 banyak ilmu yg saya dh belajar..Sekarang saya dah tahu, apa kontent yg perlu ada dlm copywriting, macam mana nak cari pelanggan yg lapar, apa sebenarnya asas dlm marketing dan mcm2 lagi… Penyampaian tuan Bukhari juga sgt jelas dan hingga sekarang sya masih ulang2 menonton video TM4.0..Saya boleh katakan TM4.0 nie adlh guideline saya dlm membuat marketing…Terima kasih banyak tuan, kerana telah memperkenalkan program nie..

Siti Nur Shahirah Abdullah
shahirahabdullah@gmail.com

Terima kasih atas konten TMv4 yang lebih lengkap kali ini.Kenapa saya kata sedemikian? Sebab disertakan dengan lebih latihan yang mudah untuk diikuti dengan video tuan step by step.

Maka ia lebih mudah difahami. Apa yang saya suka dengan TMv4 kali ini, penyampaiannya lebih santai dan dekat di hati – meaning lebih mudah difahami.

Topik asas yang saya paling gemar dlm TM mana2 versi tuan pun..sebab topik2nya very basic dan berkonsep mengenal psikologi manusia. Now sy faham bisnes is all about handling human’s psikology and behaviour. Bukan syok sendiri hahaTeori bagaimana maklumat diproses melalui otak etc sangat menarik dan ini lah yg melengkapkan konsep pengajaran dan pembelajaran TM.

Terima kasih tuan.


Mohd Yazid
yazidsuper@gmail.com

Saya tak pernah kecewa dengan pakej ilmu yang disediakan oleh BRC dari dulu.Always beyond my expectation.Saya pembeli TMv1 (masa awal-awal dulu). Konten memang betul-betul di’overhaul’. Konten lama masih ada malah ditambah lagi dengan update ilmu terbaru.

Paling saya suka teori otak manusia. Dalam pakej sebelum ni, chapter otak ini takda. Memang totally baru & berguna pada saya. Malah menjawab persoalan kenapa ada sesetengah deal tak mencapai kata putus.Terima kasih atas hasil kerja yang superb&premium.

Insyaallah saya akan terus menyokong hasil kerja BRC.

Semoga Allah mudahkan usaha kerja tim BRC.


Mohd Hafiz Mohd Norrizan
space2986@yahoo.com

Terima kasih atas perkongsian tuan dengan terhasilnya Tawaran Meleleh v4. Saya pembeli dari versi yang kedua dan masih terus menimba ilmu hingga versi terkini. Alhamdulillah setiap kali upgrade, setiap kali itu juga banyak ilmu dan pemahaman baru yang saya dapat.

TMv4 banyak ingatkan balik tentang perkara asas paling penting dalam membuat tawaran ditambah dengan konten baru terutamanya tentang menulis konten. Penulisan konten umpama kita menyampaikan ilmu yang tidak akan lekang dek hujan, tak lapuk dek zaman.Sebelum ini selalu fikir susah sangat nak tulis konten.

Alhamdulillah dengan video minggu keempat, banyak mindset salah dibetulkan dan kaedah mudah tulis konten lebih mudah tuan ajarkan. Rasa bersemangat nak tulis ilmu yang kita ada tanpa rasa tekanan nak jadi perfect. Yang penting buat je dulu.

Tawaran Meleleh membantu bisnes kami berkembang dari modal lebih kurang RM2k untuk produk baru hingga mencapai jualan terkumpul RM 80k hingga sekarang.

Terima kasih tuan. InsyaAllah saya akan amalkan segala ilmu yang tuan dah kongsikan pada saya.


Ahmad Shafeq
khalifahalshafeq@gmail.com1.

Saya sudah belajar dan faham 6 langkah dalam aturan & proses jualan. Setiap proses ini sangat penting sebelum proses jualan berlaku. Selama ini saya tidak ada ilmu langsung tentang proses-proses ini. Main redah saja2. 

Saya sudah belajar dan faham setiap dari masalah boleh menjana pendapatan yang lumayan walaupun perkara itu nampak tak logik.

Saya sudah belajar dan faham tentang di mana ladang yang subur untuk saya berbisnes.

Saya baru sedar dan faham bahawa setiap pelanggan mempunyai fasa-fasa sendiri sebelum mereka membeli dari kita. Ini saya belajar dari piramid pembelian.

30% dari fasa pelanggan yang rasa tidak berminat dan 30% dari fasa pelanggan yang belum terfikir mahu membeli ini masih boleh dipengaruhi untuk membeli dengan kita dengan cara tunjukkan lebih pendedahan nilai yang kita tawarkan kepada mereka terutama sekali bagi produk yang ada kena mengena dengan cara hidup mereka dan dapat mnyelesaikan masalah mereka.

Tuan sentiasa pesan, orang taknak beli sebab bukan produk kita tak bagus tapi kita tak faham bahawa pelanggan sedang menghadapi masalah. Mereka mahu masalah mereka dapat diselesaikan. Produk is nothing kata Tuan. Prospek lebih tertarik kepada perkara-perkara berkenaan gaya hidup.

Dan banyak lagi la saya belajar. Pasti berjela-jela kalau dituliskan. Nota dan video tuan macam gula-gula bagi saya. Perlu diulang berkali-kali untuk hadam.


Syahril Badli
mr.qrunchies.kwd@gmail.com

1. Saya selalu terlupa yang copywriting tak perlu pun gunakan ayat2 yang bombastic. Just guna ayat2 percakapan harian kita sahaja. Atau lebih baik, gunakan bahasa yang ptospek kita gunakan untuk copywriting.

2. Saya selalu & terlalu fokus pada nak tangkap perhatian prospek hinggakan bab pegang perhatian prospek saya tak cukup kuat. Kena lebih imbangkan kekuatan 3 tugas penting iklan.

3. Saya tak tau pun yang ada prospek yang tak sedar dia ada masalah yang saya boleh bantu. Jadi lebih baik highlite simtom yang jelas untuk masalah mereka.

4. Sekarang baru saya faham kenapa produk tu tak penting. Dengan fokus pada pelanggan kita boleh offer banyak produk berlainan untuk bantu mereka settlekan masalah2 yang berlainan. Pelanggan adalah aset bisnes yang paling berharga.

5. Luaskan pandangan. Dengan fokus pada gaya hidup & konten2 yang bermanfaat, kita boleh menangkap minat prospek yang belum terfikir nak beli produk/servis yang kita tawarkan.

6. Yang terakhir adalah mengenai syarat pembelian. Saya tak pernah terpikir yang kita boleh tetapkan syarat pembelian untuk pelanggan kita. Baru saya jelas bagaimana nak explain atau counter demand pelanggan yang banyak cekadak ni.

Itulah antara beberapa perkara baru yang saya pickup dari versi Tawaran Meleleh kali ini.

Saya sedang go through semula semua video2 ni sambil buat notes dan siapkan tugasan. Ini supaya senang saya nak buat quick reference kemudian dan untuk tangkap apa2 yang saya miss semasa menonton sahaja.


Zulfadhlee Ithari
zfadhlee@gmail.com

Kami sudah mula jalankan filtration pelanggan.

Kami mula berbual/survey dengan pelanggan, dan hasilnya, kami segmenkan pelanggan2 kami mengikut keperluan dan kemampuan mereka.Jadi marketing kami lebih targeted. Kami mula perasan tentang kesan berantai dari kenal pelanggan ni, dari aspek bina konten, bercakap dalam bahasa pelanggan, pembahagian masa untuk pelanggan ber’nilai tinggi’ dan gunakan database ni untuk langkah seterusnya.


Hafizuddin Hakim
akim.amid@gmail.com

Tahniah dan terima kasih kerana menghasilkan satu panduan asas pemasaran, pengiklanan dan penulisan yang komprehensif.Banyak manfaat yang saya dapat daripada Tawaran Meleleh v4 ini.

Sehingga hari ini saya baru saja habis 3 kali ulangan dan proses ulangan video-video tersebut akan sentiasa diteruskan sebab setiap kali tengok pasti ada poin-poin penting yang rasanya tak perasan sebelum ini. Pengisian dan penyampaian Tuan Bukhari juga terang, jelas dan mudah difahami. Banyak analogi dan contoh disertakan untuk setiap topik.Paling menarik perhatian saya adalah topik menembusi otak pelanggan. Di sini saya sedar yang mana aspek psikologi sangat penting dalam menghasilkan jualan. Ini juga yang saya terlepas pandang sebelum ini. Setelah faham asas ini baru boleh praktik pintu 1 hingga 5 tawaran meleleh.

Sebelum ini saya fikir produk mesti sempurna dan sangat penting tetapi sebenarnya kenal pelanggan itu tersangat lah penting. Setelah belajar panduan tawaran meleleh ini bagi saya kenal pelanggan kita adalah wajib. Ini lah asasnya sebelum boleh merangka strategi dan ayat-ayat iklan. Saya rasa bila asas dah kukuh, dah jelas segmen pelanggan, proses jualan jadi lebih lancar. Saya dan pelanggan juga akan lebih selesa untuk berkomunikasi.

Topik membentuk syarat pembelian pelanggan juga telah membuka mata saya di mana pelanggan bukan semestinya hendak produk yang murah. Ada perkara dan nilai yang lebih penting sepatutnya saya terapkan semasa menjawab soalan dan membuat iklan.

Rukun marketing yang diajar juga sangat berguna bagi saya. Struktur ilmu marketing ini sangat praktikal. Saya hanya perlu buat dan jawab soalan seperti dalam lembaran kerja rumah setiap kali membuat jualan. Ianya melatih saya supaya jelas dengan market, mesej yang sesuai dan media yang berkesan.

Asas penulisan yang praktikal dan telah mengubah mindset saya. Sebenarnya menulis itu tidak susah. Apabila telah kenal pelanggan, jelas dengan mesej yang perlu disampaikan, tahu pintu-pintu tawaran, saya hanya perlu susun semua maklumat-maklumat ini dalam bentuk penerangan lanjut. Semestinya seni penulisan ini perlu dilatih untuk jadi lebih baik.

Sebagai kesimpulannya, Tawaran Meleleh v4 ini merupakan satu panduan asas pemasaran, pengiklanan dan penulisan yang komprehensif. Struktur penyampaian yang boleh di praktik terus. Ia juga telah mengubah mindset saya tentang pemasaran dan pengiklanan. Apa yang penting terang dan jelas untuk setiap mesej yang hendak disampaikan kepada pelanggan.

Terima kasih Tuan Bukhari & BRC Team!


Hakem Zahari
hakemzahari@gmail.com

Benda yang paling best dan melekat dalam kepala otak saya ialah “Product is NOTHING”. Cukup mengubah pandangan saya kepada ‘bisnes’.Sebab saya ada ‘family business’ yang memang mak ayah memang nak turunkan. Bila kecilkan fokus semata-mata kepada ‘produk’, kadang-kadang rasa stuck.

Tapi, bila dengar cerita tuan tentang tokey kereta api kat US dulu, membuatkan saya terfikir apa sebenarnya ‘bidang’ bisnes family saya dan apa ‘lifestyle’ yang kitorang cuba nak bawa.

Dan, yang menyebabkan kepala otak saya terbuka juga ialah idea walaupun kena buka pandangan terhadap bisnes, tapi kena SPESIFIKkan market segment. Jangan nak jual kepada semua orang. Where is your HARVARD? Terbuka.. tetapi spesifik. Bagi saya, ni memang WOW!

Sebelum ni, kalau nak menulis memang saya main bantai dan tulis je. Tetapi, bila camtu, banyak kali dapat ‘writer’s block’. So, bila camtu, kadang-kadang rasa frust dan terus malas nak menulis.

So, lepas ni memang nak praktik luangkan 80% masa menulis bina outline. Terima kasih banyak-banyak atas perkongsian tuan.


Dr Norasma Roslan
norasmaroslan79@gmail.com

Tuan patut tukar Tawaran Meleleh kepada Tawaran Tangkap Nangis. Huhu

Sebelum ni saya terkapai2 tak tahu mana nak mula dan macam mana nak bermulaAlhamdulillah selepas mengikuti video dan terus buat worksheet, saya dapat rasakan arah bisnes saya lebih terurus. Lepas tonton kene terus buat worksheet. Idea tu datang meleleh2Masa kelas minggu pertama dah terhasil copywriting yang saya buat ikut flow yang Tuan share. Eh, senang bangat!

Sebelum ni macam serba tak kena je nak menulis copywriting. Carca merba

Yang lebih penting adalah pemilihan ladang. Itu menentukan arah bisnes kita pada masa akan datang.


Nizam
cinonexstudio@gmail.com

TMv4 ni sangat bagus bagi orang yang tak ada basic ilmu bisnes ( macam saya lah 🙂 )..sebelum ni terlalu fokus pada nak jual produk apa sedangkn produk tu tak penting pun bak kata tuan..minggu pertama lagi macam kena lempang bila buat kerja rumah baru perasan saya abaikan tentang kekerapan pembelian / jenis pelanggan dan juga pemilihan tanah yang subur, asas yang paling penting sekali dalam bisnes.. kalau salah langkah bisnes sangut bila sampai satu tahap sama macam apa yang terjadi pada sy sebelum ni.betul apa yang ada dalam tmv4, kita tak perlu pun pergi kelas advance untuk belajar copywriting, bagi saya jika kita faham PROSES JUALAN dan pelanggan secara tak langsung dapat hasilkan copywriting yang lebih baik..


Nur Khalidah Sukiron
khalidahzia724@gmail.com

Selepas saya dpt semua video dari tuan…dan saya mula ulang dari mula sampai habis. ..baru lah saya dapat apa yang tuan sampaikan…baru saya buat lembaran kerja yang tuan bagi…saya makin paham dan jumpa apa yang saya tertinggal sebelum ni…sebelum ni saya ‘hentam kromo’ je…saya mula paham cara nak tarik dan pegang prospek. ..Apa yang saya boleh ckp…ia sgttttt berbaloi utk ‘budak baru belajar’ mcm saya…


Siti Syahida Mohd Yasin
syahidayasin@gmail.com

Alhamdulillah, akhirnya saya berjaya khatamkan semua video-video yang terdapat dalam TMv4 ini. Lama betul nak khatamkan TMv4 ni.

Setiap video saya ulang berkali-kali sebelum move ke video seterusnya. Tu yang lambat khatam tu 🙂

Selepas dengar berkali-kali, saya semakin faham dengan apa itu tawaran meleleh.Tanpa saya sedari, saya apply apa yang dipelajari ketika buat marketing dan sales. 🙂

Sebelum ini, apabila mendengar perkataan “tawaran meleleh”, yang terbayang di fikiran ialah ayat power, ayat bombastik.

Rupanya saya silap. AYAT POWER TAK WUJUD!

Dulu, bila nak menulis tawaran, punyalah lama masa diambil. Jari dok diam kat keyboard. Buntu tak tahu nak tulis ayat power. Konon lah kan, tunggu ayat power turun dari langit. Ceit!

Sekarang, dah tak rasa takut-takut, susah atau stuck masa tulis untuk buat promosi.

Semuanya sebab dah mula faham psikologi pelanggan.
Sebab dah tahu kenapa pelanggan perlu membeli dari saya.
Sebab dah tahu apa yang pelanggan nak, sebenarnya.
Dah tahu cara nak tangkis objection prospek.

Tak pernah rasa rugi beli TM dari v1 hingga v4!

Memang setiap versi ni, isi kandungannya berbeza. Bukan makin berkurang, malah makin bertambah dan makin ada “umphhh”! Makin banyak zat besi. Makin banyak kalsium. ^_^

Thanks Tuan BR. You never fail bagi ilmu yang bermanfaat.


Muhamad Syafiee Anis
syafiee@terato.com

Di sini saya ingin mengucapkan ribuan terima kasih (mungkin tidak mencukupi) kerana mempunyai idea membuat video tawaran meleleh.

Sebenarnya, pada minggu pertama ayat yang menjadikan saya terngiang-ngiang setiap hari yang keluar dari mulut tuan adalah ‘Product is NOTHING!”

Terkejut sebenarnya bila saya dengar ayat tu dan amat tertanya-tanya kenapa. Walaupun dah tahu penjelasan dari tuan, saya masih tak nak dengar lagi penjelasan tuan tersebut.Sengaja cari penyakit untuk tak nak terima. Dan saya ulang lagi video tuan tapi kali ini bukan berseorangan, saya ulang video ini dengan partner saya. Dari situ proses belajar saya menjadi lebih cepat untuk memahami ayat tuan.

Akan tetapi, masih lagi ayat itu terngiang-ngiang dalam kepala otak saya. Sampaikan apabila partner saya propose untuk buat bisnes itu dan ini, saya bercakap padanya, ‘Product Is Nothing”.

Kelu partner saya. jadi itu yg saya ajak dia untuk kaji bersama-sama apa yang tuan sampaikan dalam tawaran meleleh ini.

Yang penting kenal pelanggan, tahu tanah yang subur, dan macam mana untuk dapatkannya.


Mohd Fitrihelmi Md Bakri
fithripkl15@gmail.com

Saya ambil masa banyak kali ulang tgk video2 yang Tuan sediakan dan mengerjakan kerja-kerja rumah yang Tuan berikan.Apa yang saya blaja dan dapat dari TMV4 ni..banyak merubah pemahaman saya terhadap jualan dan copywriting.Part proses jualan sahaja pun dah banyak saya salah faham.Saya duk nampak buat iklan mesti dapat jualan.Apa masalah prospek tu saya fikir yang berkaitan dengan produk sahaja. Rupanya ia lebih besar dari itu lagi.

Part prospek perlu sedar dia ada masalah, pun dah gagal dah. Saya tak terpikir pun benda tu kena diambil kira jugak.

Pastu yang no.6 propek kena ada kemahuan dan kemampuan pun kena ada juga, saya fikir semua orang yang ada masalah nak.

Cara untuk sedarkan prospek tu dia ada masalah dengan menceritakan tanda-tanda dari masalah tuh. Memang ramai yang tak sedar, tapi bila cerita tanda-tanda tu, ramai yang mengaku ada tanda-tanda.

Pemilihan pelanggan atau kita buat avatar pelanggan satu idea baru. Sebelum ni saya banyak fokus pada produk, bila masuk part nih..memang hantuk dahi kat dinding la..patut la rasa tak berkembang pun bisnes. ladang tak subur, fokus produk sahaja. Alhamdulillah benda ni dapat lagi di betulkan..

Nak tembus otak pelanggan pun satu part yang mencabar kerana sebelum ni saya banyak fokus kepada produk jadi kurang pasal masalah pelanggan. Nak cari isu survival tu menjadi hard work bagi saya. Nasib dapat jumpa juga.

Saya sangat suka bahagian mendapatkan prospek sebelum prospek sedia membeli. Ada piramid pembelian rupanya. Ada level2 prospek sebelum mereka membeli dengan kita. Tawaran gaya hidup kepada prospek yang mempunyai masalah menampakkan tawaran kita tu beyond penyelesaian masalah pelanggan.Ia sangat hebat sekali.

Formula tindakan manusia dengan menghasilkan spark-spark untuk prospek bertindak dengan segera menjadi element penting rupanya.Kalau tak de spark, tak de tindakkan dan tak de lah jualan yang berlaku. Formula ni memang power.

Mengubah syarat-syarat pembelian dari prospek dengan kelebihan-kelebihan yang kita ada berbanding pesaing adalah satu cara yang power sekali. Kita berjaya menguasai prospek dengan syarat kita dan prospek bertambah yakin dan terbuka untuk menerima tawaran-tawaran dari kita.

Rukun marketing yang di susun ikut tertib menjadikan marketing kita sangat hebat. Kita kenal dahulu pelanggan kita, apa mesej penting yang kita nak sampaikan dan mesej tu disampaikan dimana. Ia diselarikan dan mudahkan kita membuat marketing. Kita boleh fokus, kalau prospek kita di FB mesej dan tempat di sampaikan mesej lain. Kalau pelawat website lain. Kita susun dengan baik-baik.

Membina kelima-lima pintu tawaran meleleh tu satu proses yang amat baik dan menjelaskan lagi untuk kita menjual dengan betul.Bermula dengan mengenalpasti masalah pelanggan dan persoalan2 masalah tu, penyelesaian yang kita tawarkan , menghapuskan keraguan-keraguan prospek sebelum mereka meraguinya, disokong dengan testimoni case study dan menseimbangkan risiko antara kita dengan prospek.

BANK IDEA..waaa..ini memang win..saya ada je idea2 yang datang, tapi tak pernah pun nak rekod atau tulis. Bila ada bank idea ni, macam2 nak tulis dan dapat atasi mental blok bila nak tulis konten. Kalau ada je idea lalu, taip je ka dalam wunder list tu..boleh sync dengan laptop dan phone lagi..jadi kat mane2 pun buleh save idea yang datang tu. orang kata IDEA ni pun rezeki, rugi woo kalau melepas macam tu je rezeki.

pastu, menulis kontent yang sempoi dari bank idea tu.kita bukan bermula dengan screen puteh kosong, amik dari bank, explain dan tambah point sahaja.

alhamdulillah, terima kasih..


Muhammad Naufal Mohamad Lutfi
naufallut@gmail.com

Ilmu dalam program ini ilmu sepanjang zaman. Kalau pergi ke zaman 2000 tahun dahulu boleh apply ilmu ini.

Saya banyak ternganga dengan mencari ladang subur, 3 rukun marketing dan paling penting sekali bila tuan terangkan kenapa produk itu tak penting.

Pandang sarwa saya makin luas dalam dunia perniagaan. Market yang betul kena cari, dan luaskan skop gaya hidup bakal prospek pun kena apply.Banyak sangat manfaat yang berbaloi dalam program ini.

Kalau akan datang dunia berubah, takde e-commerce, takde FB ads, Insta Ads, dan macam2 lagi tool perniagaan ini, saya sepatutnya tak perlu risau, sebab ilmu2 dalam ni dah mantap sangat sehingga merentasi zaman. Simple tapi berbaloi~


Afiqah Mohd Dali
ceqfieqa@gmail.com

Pada awalnya, saya mahu ucapkan Alhamdulillah sebab Allah telah membuka pintu hati saya untuk join program tawaran meleleh ini. Jutaan terima kasih kepada tuan Bukhari kerana telah mengajar dan mendedahkan satu taktik yang basic, tetapi sangat PENTING untuk menjalankan perniagaan.

1. Sebelum ini, saya terpengaruh dengan sangkaan saya yang menyatakan, perkara yang paling penting adalah AYAT IKLAN. Saya terpengaruh dengan copywriting yang power-power. Saya selalu meniru ayat copywriting peniaga lain, dan saya hampir-hampir terpengaruh untuk membeli buku copywriting yang agak ‘mahal’ harganya.

Sekarang, saya dah boleh tulis ayat sendiri, dan saya rasa, pelanggan suka dengan iklan saya, hihi. Walaupun masih belum ada pembeli, tetapi iklan saya sudah mula ada respon, dan saya akan terus meningkatkan kualiti iklan saya dari hari ke hari.

2. Yang paling best, sekarang, saya dah tahu apa yang saya perlu buat sebelum beriklan. Dulu-dulu, iklan saya ni secara membuta tuli je, hmm. Saya baru sedar sekarang, iklan saya sebelum ni cuma cakap pasal produk, sedangkan prospek saya langsung tak sedar dia ada masalah itu dan sebenarnya dia memerlukan produk saya tersebut. Sangatlah rugi sebab selama ini saya telah langkau langkah-langkah yang penting ini dalam proses jualan.

3. Perkara paling utama saya dapat dalam program ini adalah tentang pemilihan pelanggan. Saya tersangatlah setuju dengan pendapat tuan, prospek tak kisah tentang produk kita, yang penting kita dapat menyelesaikan masalah dia. Tak semua orang mahu dengan apa yang kita jual, tetapi pelanggan semestinya mahu membeli apa yang dia mahu, hihi.

Sememangnya saya silap kerana selama ini, pendapat saya mengatakan produk saya sesuai untuk semua orang. Saya sama sekali tidak menapis pelanggan saya, dan itulah punca saya tidak mencapai jumlah pelanggan yg saya target.

4. Saya mahu ucapkan terima kasih sekali lagi kepada tuan dengan kerja rumah yang tuan bagi. hihi. Setiap kali saya dengar penyampaian daripada tuan, setiap itu jugalah saya dapat sesuatu yang baru dan penting. Jadi sebenarnya terlalu banyak yg sangat dapat daripada tuan, tambahan lagi, setelah dapat ilmu baru itu, saya juga dapat praktik ilmu tersebut melalui kerja rumah yg tuan beri. Saya nampak dengan lebih jelas setelah membuat kerja rumah tersebut.

Saya doakan tuan diberi kekuatan untuk terus berkongsi dan saya berharap tuan mendoakan saya agar terus komited dan istiqamah untuk membuat latihan yang diberikan berulang kali sehingga bertambah mahir.

Terima kasih banyak-banyak tuan, nak cakap panjang lagi, tak tercakap rasanya, hihi. Saya doakan tuan dan seluruh keluarga tuan dirahmati dan diberkati Allah, amiin. Alhamdulillah untuk ilmu yang superb ini tuan. Terima kasih 🙂


Izam Othman
izamothman@gmail.com

Terlebih dahulu saya mengucapkan Tahniah kpd Tuan Kerana berjaya menghasilkan produk yang tinggi value nya. Di masa ini banyak kursus-kursus bisnes yang lahir macam cendawan tumbuh oleh mereka yang mengaku sifu. Entah betul entahkan tidak.Bagi saya sudah beribu duit habis menghadiri seminar perniagaan dengan harapan dapat mengubah kehidupan. Namun tidak banyak ilmu2 bisnes yang betul2 mampan. Ilmu perniagaan diolah seolah2 terlalu kompleks untuk dikuasai. Lepas satu seminar kena bayar utk kelas yg lebih advance yg bayarannya……tuan sajalah habiskan ayat ini.Ada setengahnya sekadar ilmu motivasi.

Motivasi tidak boleh menghasilkan wang.Jual seminar motivasi dan harapan mungkin mereka boleh buat wang.Setakat ini Tuan adalah antara orang bisnes yg saya respek kerana tidak mengajar ‘nonsense’ or BS things.

Antara benda pearls/penting yg saya belajar dari TM ini antaranya ialah cpywriting sebagai komunikasi, cara menembusi minda manusia, Analogi benih(produk) dan ladang(customer), Piramid pembelian, berpandangan luas dalam bisnes, rukun marketing dan testimoni strategik.


Noraini Hamdan
norainibthamdan@gmail.com

Bila tengok video memilih ladang yang subur dan bagaimana mendapatkan prospek sebelum membeli baru saya faham.

Kalau nak buat iklan kena khususkan untuk sesuatu masalah untuk menarik perhatian prospek.Tapi prospek/pelanggan yang sama ada banyak perkara/masalah yang lebih luas melibatkan gaya hidup. Dekat sinilah gunanya konten untuk memancing mereka sebelum mereka nak membeli.

Tiba-tiba banyak pulak idea benda nak jual dekat sorang pelanggan tu. Sebelum ni terikat pada produk sedia ada je. Yelah sebelum ni asyik fikirkan produk je kan.


Azida Aziz
cikidaaziz@gmail.com

Sekali lagi terima kasih saya ucapkan kepada Tuan, sesungguhnya ilmu yang tuan turunkan dalam TMv4 adalah sangat2 baik bagi nubis seperti saya.Saya sering dimomokkan dengan pelbagai teknik yang dikatakan berhantu untuk melipatgandakan hasil jualan. Gara2 itu juga saya banyak mengejar tawaran dari orang dikatakan mampu memberi saya income berhantu.Namun setelah saya menonton TMv4, ternyata segala yang saya dengar dahulu adalah palsu belaka. Sedih sangat, banyak berhabis dengan ilmu yang tidak sepatutnya saya mahirkan.

Bermula dari minggu 1 hingga 4 banyak ilmu saya ketahui. Memahami proses jualan ,apa sebenarnya yang diingini oleh pelanggan dari kita, Apakah nilai yang boleh dimiliki oleh pelanggan dengan membeli produk kita. Saya selalu menjual kepada orang yang salah, dalam erti kata lain menjual ditepi kubur..hihihi.

Piramid pembelian yang tuan tunjukkan memberi saya petunjuk yang sangat baik untuk saya mengetahui tahap kesediaan pelanggan saya. Tahu juga ladang mana yang subur untuk saya tabur benih dan siram baja selalu agar hasil tuainya banyak.

3 RUKUN MARKETING yang tak pernah saya ambil berat selama ini. MESSAGE,MARKET dan MEDIA..mmg sedih sebenarnya sbb baru tau. Sebenarnya pembeli juga seperti kita, ilmu Psikologi yang kadang2 kita lupa nak masukkan diri kita dalam diri pembeli memahami kelakuan manusia akan membantu kita mengetahui pola tindakan manusia.

PINTU 1 hingga Pintu 5 yang diterangkan oleh pihak tuan sangat membantu saya membuat step by step dalam memahami kehendak pelanggan. Apa kehendak dan halangan pelanggan dalam membuat pembelian

Akhirnya baru saya ketahui bahawa PRODUK IS NOTHING!!!!! Jika selama ini saya diberikan sign yang salah. Saya sibuk nak belajar COPYWRITING POWER tanpa saya sedari INNER POWER saya sendiri sudah mencukupi untuk mencairkan hati pembeli.

HANYA nyatakan dengan BAHASA HARIAN yang mudah difahami oleh pembeli dan menyatakan KELEBIHAN produk untuk MENYELESAIKAN MASALAH mereka. ILMU BASIC yang sangat POWER.

Jutaan terima kasih atas bantuan tuan membantu saya dalam memahami pengaruh pembelian seseorang pelanggan terhadap produk yang saya jual. Template yang tuan sertakan sangat bagus tak pernah saya belajar disediakan modul begini.

Walau hanya ilmu basic namun segala yang diajar mmg berbaloi dengan pelaburan yang saya buat. Terima kasih sekali lagi Tuan Bukhari Ramli dan team BRC, semoga terus sukses dalam membantu usahawan berjaya.


Mohd Zaki Kamarudzaman
zakikamarudzaman@gmail.com

Tawaran Meleleh v4.. memang betol2 basic… Dan Sgt kukuh asas yg diberikn oleh BR … sekarang saya menjadikn video2 Tawaran Meleleh ini sbgi halwa telinga saya samada dirumah @ dikereta.. niatnya supaya nak pasak betol2 ilmu Tawaran Meleleh ini …memang mantop..Worksheet yg dibekalkn pula sgt2 membantu dlm melakukan ice breaking ttg marketing… mmg pecah kepala mula2… tp lama kelamaan saya semakin nmpak clear ttg ape gambaran keseluruhan ttg ilmu marketing…

Paling saya suka adalah ttg tajuk tapisan otak manusia sbgai prospek Dan bagaimana langkah mudah utk menukarkannye menjadi pelanggan… malah menjadi pelanggan setia yg berulang2 pembeliannya dgn kita … baru namanye buat duit.. hahahha

Selain itu… teknik mencari pelanggan yg “kelaparan” juga antara yg very power full… rupenye simple saja kaedah utk menarik pelanggan yg benar2 dlm kelaparan utk mendapatkan apae yg kite tawarkan pd mereka….

Teknik soalan jugak sgt osem… sbb itu sbgaimana yg BR selalu bgtw… fahami pelanggan , naluri asasnye sbgai manusia… jd gunakan shja tarikan semulajadi ini didalam ayat2 marketing n iklan 2 kita… semua diterangkn dgn jelas dlm video ini….. sbb itu saya hari2 dgr terutama didlm kereta semasa tersangkut didlm jem.. dlm juga saya manfaat kn masa dgn ilmu2 master marketing Tawaran Meleleh v4 ini….


Aliasak Marzuki
alisak@gmail.com

Pertamanya terima kasih. Tindakan saya memang tepat kerana memiliki TM4 ini.Naskhah dalam bentuk video memang saya suka sebab boleh ulang dan ulang. Saya bukan orang bisnes jadi sangat sukar untuk memahami tentang bisnes. Ditambah lagi kawan-kawan saya adalah kakitangan awam yang makan gaji.

Tetapi memang video ini sangat membantu membentuk cara saya berfikir.Sebelum ini saya ada banyak produk yang ingin dijual. Rasa macam semua benda nak dijual.

Tetapi teori tuan berkenaan gaya hidup – penyelesaian – produk ia sangat membantu. Saya baru nampak semua yang saya mahu jual adalah dalam satu gaya hidup yang besar.

Untuk permulaan saya perlu fokuskan ke satu penyelesaian awal dulu sebelum beralih ke produk seterusnya. Saya baru jelas bagaimana saya perlu susun produk selepas saya dapatkan pelanggan.

Akhir sekali. Saya hanya sempat siapkan kerja rumah selepas 2 minggu. Pada minggu-minggu awal saya cuma ulang dan ulang video.

Sebenarnya saya masih 50-50 nak faham. Faham tapi tak dapat nak jelaskan semula. Namun selepas saya berjaya siapkan semua kerja rumah, baru lebih jelas lagi. Step-step dalam kerja rumah memang nampak simple. Apa yang bestnya, ketika saya siapkan dari satu kerja rumah ke kerja rumah yang lain, rupanya secara tak langsung saya sudah siapkan satu sistem perniagaan dan target jualan saya.

Sebelum ini saya pernah cuba nak siapkan sistem perniagaan saya sendiri melalui idea yang sedia ada. Tapi tak jadi dan tak siap-siap.

Tak sangka dalam sehari je, selepas saya siapkan kerja rumah. Terus semua apa yang saya tulis dalam kerja rumah itu sudah jadi satu idea perniagaan yang best. Tepuk dahi saya, mudahnya.

Tapi itupun selepas saya ulang dan ulang video sebelum saya berani siapkan kerja rumah.

Memang seronok. Terima kasih sekali lagi.


arrows_three_down

>> KLIK LINK ini untuk mendaftar <<

.

Hari 0 0 Jam 0 0 Minit 0 0 Saat 0 0