Home » Products » Panduan Temuduga Pekerja

Panduan Temuduga Pekerja

RM300.00

 

Selalu terambil pekerja yang salah atau keluar masuk bertukar ganti?

Berapa banyak anda rugi disebabkan ‘terambil’ pekerja yang salah kerana proses temuduga yang tidak betul?

Jangan main-main!

Berdasarkan kajian yang dibuat oleh CareerBuilder di U.S., Brazil, China, Perancis, Jerman, India, Itali, Jepun, Russia dan U.K. mendapati:

🔥 41% syarikat melaporkan kerugian paling kurang $25,000 untuk setiap kesilapan pengambilan pekerja

🔥 25% lagi syarikat melaporkan kerugian paling kurang $50,000 untuk masalah yang sama

 

Apabila anda tersalah ambil pekerja…

Anda perlu cari semula pekerja lain untuk gantikan.

HABIS MASA membuat iklan jawatan kosong, hubungi calon yang berminat, tapis resume, panggil temuduga, buat lagi temuduga…

Sudah dapat? Kena pula buat latihan untuk mereka.

Berapa banyak masa anda habis yang sepatutnya boleh digunakan untuk tingkatkan jualan dan kembangkan bisnes?

 

Cuba fikir balik…

Berapa banyak anda rugi kalau tersalah ambil pekerja?

1. Nak kena buat iklan jawatan kosong lagi.

2. Nak kena tapis resume yang masuk lagi.

3. Nak kena call untuk set temuduga.

4. Nak kena buat temuduga kerja lagi.

5. Dah dapat pekerja, nak kena latih lagi.

Berapa banyak masa yang TERBUANG yang patut boleh guna untuk fikir macam mana nak tingkatkan sales dan kembangkan bisnes?

Berapa JAM anda rugi setiap kali salah ambil pekerja atau pekerja berhenti tiba-tiba?

10 jam? 20 jam?

Berapa nilai masa anda SEJAM?

Takkan RM20 sejam.

Mesti kurang-kurang lebih RM50 sejam.

Kalau anda BAZIRKAN 20 jam untuk cari semula pekerja baru, dah berapa rugi?

RM50 x 20 jam = RM1,000.

Itu baru seorang pekerja.

 

“Wah, banyaknya masa rugi! Patut la bisnes asik tak kembang. Selama ni asik habis masa cari pekerja gantikan yang keluar masuk je. Tolong tolong cemana nak buat temuduga & pilih pekerja ni?!”

Masalah ini boleh diselesaikan apabila anda buat temuduga dengan persediaan dan cara yang betul…

 

Panduan Temuduga Pekerja akan bantu anda…

 

13 video

10 dokumen — workbook, template & skrip

 

 

Apa yang anda akan belajar daripada panduan ini:

🔥 5 LANGKAH PERSEDIAAN SEBELUM AMBIL PEKERJA
Kenapa gagal dapat pekerja bagus? Sebab kita gagal buat persediaan yang betul. Video ini beritahu apa persediaan patut buat SEBELUM kita mula urusan ambil pekerja. Kalau tak buat, memang dari awal dah ke laut!

🔥 3 PERKARA ANDA PERLU TAHU SEBELUM BUAT IKLAN JAWATAN KOSONG
Dah buat persediaan, nak buat iklan jawatan kosong kan? Ha, video ini ajar apa benda yang kita kena tahu tentang iklan jawatan kosong. Barulah boleh buat iklan yang panggil calon-calon yang bagus dan TOLAK siap-siap calon yang tak bagus.

🔥 5 KESILAPAN YANG BIASA DILAKUKAN DALAM IKLAN JAWATAN KOSONG
Berdasarkan pemerhatian kami, banyak iklan jawatan kosong yang buat silap yang biasa ini. Iklan yang banyak silap ini tidak akan dapat permohonan yang bagus ATAU akan dapat permohonan yang tidak bagus.

🔥 6 KOMPONEN WAJIB DALAM IKLAN JAWATAN KOSONG
Apa benda yang WAJIB ada dalam iklan jawatan kosong. Kami berikan anda 6 perkara supaya cukup lengkap ramuan iklan jawatan kosong anda untuk dapatkan permohonan yang bagus dan tapis permohonan yang tidak bagus.

🔥 4 KRITERIA UNTUK TAPIS RESUME PEMOHON JAWATAN
Dah buat iklan, dapat resume menimbun kan? Takkan nak analisa semua? Rilek. Kita tapis dulu. Mana yang boleh proceed, mana yang sangkut. Video ini ajar cara untuk tapis supaya buang dulu mana yang tak layak proceed. Baru mudah proses seterusnya.

🔥 RAHSIA DALAM RESUME PEMOHON JAWATAN
Dah tapis resume kan? Video ini ajar pula apa benda yang kita kena tengok dalam resume pemohon jawatan ni. Apa yang bagus dan apa yang tak bagus. Apa maksud dalam setiap butir yang ditulis dalam resume tu. Tak le pening kepala kita baca resume semua tu.

🔥 PERSEDIAAN SEBELUM MENJALANKAN TEMUDUGA KERJA
Dah jumpa resume yang layak, nak panggil temuduga dah. Rilek. Ada caranya untuk call jadualkan temuduga. Ada cara untuk susun meja kerusi temuduga. Ada persediaan lain kena buat. Barulah nampak profesional. Video 14 minit ini ajar semuanya.

🔥 PANTANG LARANG DALAM TEMUDUGA KERJA
Dah boleh buat temuduga? Rilek lagi. Kena tahu apa pantang-larang dan kesilapan yang majikan banyak buat dalam temuduga kerja. Video 10 minit ini akan tunjukkan apa kesilapan yang anda kena elak ni.

🔥 SOALAN-SOALAN TEMUDUGA YANG AKAN MENDEDAHKAN KARAKTER CALON
Calon yang datang temuduga pandai menyorokkan perangai sebenar mereka. Kami bekalkan anda dengan soalan-soalan yang akan buat mereka KANTOI-kan perangai sebenar mereka. Dengan soalan-soalan ini, mereka akan susah untuk bersembunyi di sebalik cerita-cerita palsu dan rekaan.

🔥 CARA TWIST SOALAN CLICHE
Soalan temuduga ni mesti calon dah Google siap-siap. Kalau soalan tu dah biasa, mesti dia dah bersedia dah siap goreng cerita. Video ini ajar bagaimana untuk twist soalan cliche tu jadi luarbiasa sikit supaya takde la calon keluar jawapan yang dia dah hafal atau jawapan goreng!

🔥 SATU SOALAN MAGIK UNTUK DITANYA DALAM TEMUDUGA KERJA
Blur tak tau nak tanya soalan apa? OK, ini ada satu soalan magik yang kalau anda tanya, boleh capai tujuan temuduga ni. Soalan ini memang magik sebab satu soalan ini akan beranakkan soalan lain dan calon pun akan dedahkan macam-macam pasal diri dia. Video 14 minit ini akaun guide anda pasal soalan magik ini.

🔥 PETANDA BAHAYA DALAM TINGKAHLAKU CALON YANG MAJIKAN TERLEPAS PANDANG
Kita bukan saja kena dengar jawapan dari mulut calon. Kita juga kena tengok tingkahlaku calon ni. Apa dia buat, macam mana dia duduk, macam mana dia letak tangan… SEMUA itu petanda yang kita boleh nilai. Video 10 minit ini akan ajar anda untuk alert dengan petanda bahaya ini.

TOTAL SEMUA ADA 13 VIDEO!

.
.

INI SAJA KE?

Ada lagi!

Kami juga ada beri dokumen.

Ada workbook.
Ada template.
Ada skrip.

🔥 CONTOH IKLAN JAWATAN KOSONG
Kami dah ajar dalam video, ini siap bagi contoh-contoh iklan jawatan kosong supaya anda dapat idea jelas, tak blur-blur lagi dah!

🔥 SKRIP UNTUK HUBUNGI CALON KE TEMUDUGA
🔥 SKRIP UNTUK HUBUNGI RUJUKAN CALON PEKERJA
SKRIP untuk hubungi ni penting! Kalau kita salah cara cakap, memang akan nampak kita tak profesional dan pekerja akan mudah ambil kesempatan pada kita.

🔥 CONTOH SOALAN TEMUDUGA
Senarai soalan-soalan ini kami dah siap bahagikan dalam beberapa kategori. Anda boleh pilih mana yang sesuai dengan anda.

🔥 CONTOH SCORE CARD TEMUDUGA
Ada score card ni, senang nak buat pemarkahan dan tentukan calon layak atau tidak untuk kerja dengan kita.

🔥 RUJUKAN DARIPADA VIDEO
Anda dah tengok video? Kami ada sediakan dokumen dalam bentuk PDF untuk anda mudah rujuk. Untuk refresh. Ada juga poster untuk anda tampal sebagai rujukan. HA! Memang nak bagi mudah kerja anda ni!

TOTAL SEMUA ADA 10 PDF!

 

Anda akan dapat panduan ini dalam bentuk VIDEO dan TEMPLATE (PDF DOCUMENT) secara online melalui emel

 

 

PREVIEW: VIDEO MACAM MANA YANG ANDA AKAN DAPAT DALAM PAKEJ INI NANTI?

Video di bawah ialah video sebenar yang anda akan dapat dalam pakej ini.

Video ini hanya salah satu video daripada 10+ video yang ada dalam pakej ini.

Kami boleh beri anda tonton percuma video 25 minit ini kerana konten dalam pakej ini lebih bernilai dan lebih tinggi nilainya daripada video pertama ini.

Kalau anda rasa video ini sangat membantu… Tunggu sampai anda tengok video yang lain!
(DITAMBAH LAGI dengan dokumen, template, checklist dan skrip untuk bantu anda dapatkan pekerja terbaik untuk bisnes anda!)

 

PREVIEW: DOKUMEN MACAM MANA YANG AKAN DAPAT DALAM PAKEJ INI?

Ini salah satu contoh workbook. Isi saja workbook ini, maka lengkap persediaan anda untuk ambil pekerja.

Ada banyak lagi dokumen, template, skrip & checklist lain untuk bantu anda!

 

 

“BERAPA yuran untuk belajar ni?”

Rilek…

Tanya dulu soalan ini…

Kalau anda boleh belajar cara TAPIS pekerja yang bagus dan berjaya dapat pekerja yang bagus, berdisiplin, profesional dan tak menimbulkan masalah, berbaloi tak?

Kalau anda boleh belajar cara TAPIS pekerja yang bagus dan berjaya ELAKKAN TERSILAP ambil pekerja yang salah dan BERJAYA ELAKKAN KERUGIAN pada bisnes anda, berbaloi tak?

Ada 13 video dan 10 PDF.

Kalau satu video RM30, total 13 video ni RM390.

Kalau satu PDF RM10, total 10 PDF ni RM100.

RM390 + RM100 = RM490!

Itu baru harga kalau kita kira macam tu je.

Berapa pulak NILAI semua ni pada anda?
Berapa NILAI anda boleh dapatkan pekerja bagus?
Berapa NILAI anda boleh elakkan pekerja tak bagus?

“Betul betul betul! Memang bernilai sangat. Jimat masa, jimat duit, tak pening kepala lagi dah dengan pekerja yang salah!”

.
.

Ha, tau takpe.

Memang bernilai.

Tapi…

Ada tawaran istimewa!

‼️‼️‼️‼️‼️
DAPATKAN SEKARANG
dengan yuran
RM150 sahaja
‼️‼️‼️‼️‼️

Amacam?

Berbaloi ke tak?

Kalau anda bisnesman serius, takde hal la RM150 ni.

Mesti tak berkira punya.

Mesti ramai kat sini yang pernah tersalah ambil pekerja kan?

Panduan ini KHAS untuk majikan elakkan kesilapan-kesilapan masa buat temuduga kerja.

Panduan ini KHAS untuk majikan yang mahu buat temuduga high impact yang betul untuk piilh pekerja yang betul-betul layak bekerja dengan anda.

Panduan ini KHAS untuk majikan yang terpinga-pinga dan masih kabur cara untuk buat temuduga yang boleh tapis pekerja yang layak sahaja.

Cuba fikir berapa banyak anda jimat masa, jimat duit dan elak rugi.

 

Daftar segera sebelum jualan ditutup atau harga dinaikkan!

 

YA! Saya mahu pilih dan dapatkan pekerja terbaik untuk bisnes saya!

YA! Masa saya berharga. Saya tidak mahu lagi membazir masa mencuba-cuba cara mengambil dan menemuduga pekerja yang tidak berkesan!

YA! Saya mahu dapatkan 10+ video & 10+ dokumen template, skrip, checklist dalam pakej Panduan Temuduga Pekerja dengan harga RM150 sahaja sebelum harga naik!

 

Klik butang di bawah untuk tempah…

SKU: ptp