Home » Tingkatkan bisnes dengan mudah dan murah

PERHATIAN kepada pemilik bisnes:
Mahu belajar cara TINGKATKAN & KEMBANGKAN BISNES dengan cara paling mudah dan murah?

 

Tengok apa kata pemilik-pemilik bisnes ini yang sudah gunakan ilmu ‘kalkulator bisnes’ untuk periksa kesihatan, tampal bocor & rugi, gali potensi sebenar bisnes DAN dapatkan pulangan maksima daripada bisnes!

 

Gunakan kira-kira untuk rancang GAMEPLAN & STRATEGI BISNES dan analisa turun naik untung rugi kalah menang bisnes anda sendiri!

 

“Check kesihatan kewangan bisnes + cara tambah lagi cash ke dalam bisnes!”

 

“Have one metric that matter to your business!”

 

“Saya lebih faham tentang fokus kerja yang perlu saya lakukan bagi meningkatkan angka keuntungan syarikat.”

 

“Mengelakkan pemain baru terbakar banyak duit. Untuk pemain lama: tingkatkanjualan tanpa bertumpu pada iklan semata-mata.”

 

“Jika kita bersedia untuk menderaskan hasil keuntungan syarikat, ini adalah tempatnya.”

 

“Baru tahu sebenarnya saya rugi RM120 untuk setiap pelanggan saya!”

 

“Sesuai untuk yang baru nak mula dan dah mula bisnes.”


Anda ada masalah ini?

  • Jualan ada, tapi duit entah ke mana. Asal hujung bulan je tak nampak duitnya
  • Pengurusan duit keluar masuk kelam-kabut, takde rekod
  • Banyak sangat benda mahu dibuat, tak tahu mana patut fokus
  • Tak tahu kira kos dan margin untung dalam bisnes
  • Tak tahu berapa nak bajet untuk marketing
  • Tak berani keluar bajet untuk marketing

 

Ini masalah yang mungkin anda tak sedar…

  • Rasa bisnes macam untung tapi sebenarnya rugi
  • Bisnes tak boleh berkembang sebab takde pengurusan kewangan
  • Bisnes tak boleh berkembang sebab salah kira kos (banyak kos tersembunyi)
  • Bisnes tak boleh berkembang sebab tidak ambil gaji sendiri
  • Banyak kebocoran duit dalam bisnes
  • Membazir prospek dan pelanggan
  • 5-10 tahun lagi bisnes masih di tempat yang sama sebab tiada kira-kira yang betul

 

Anda serius dalam berbisnes?

Teruskan membaca…

 

 

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

 

Kalau anda masih tak sedar lagi, saya mahu beritahu…

Bisnes ni kena tahu berurusan dengan nombor-nombor:

  • Jualan
  • Kos barang
  • Kos gaji pekerja
  • Kos utiliti bisnes
  • Kos pos
  • Berapa jumlah reach iklan
  • Berapa jumlah klik iklan
  • Berapa jumlah Whatsapp masuk
  • Berapa yang close
  • …macam-macam lagi!

 

Buat bisnes tapi tak kenal nombor-nombor & kira-kira bisnes?

Senang cerita nombor dan kira-kira ini ialah ‘bahasa bisnes’.

Pelik sangat kalau anda nak buat bisnes tapi tak kuasai kira-kira dalam bisnes.

PELIK SANGAT!

 

Kira-kira ini juga ialah ‘markah’ untuk prestasi bisnes ada. Ada markah, baru kita tahu mana satu yang bagus, mana satu yang tak bagus. Baru kita tahu mana yang patut kita buat selalu, mana yang patut kita stop buat!

 

Kalau anda serius berbisnes…

(Serius maksudnya betul-betul mahu bina bisnes yang bertahan lama, bukan setakat buat duit geli-geli 2-3 bulan kemudian ulang semula dengan produk lain pula!)

 

Anda perlukan Kalkulator Bisnes!

kalkulator-bisnes


Apa itu Kalkulator Bisnes?

Kalkulator Bisnes ialah kelas di mana kita belajar kira-kira dalam bisnes. Ini bukan kelas perakaunan.

Kita akan belajar cara manipulasi MATEMATIK dalam bisnes supaya boleh dapat hasil yang kita mahukan.

Tujuan Kalkulator Bisnes ialah untuk:

  • Periksa kesihatan bisnes
  • Kira kos, margin dan jualan bisnes
  • Kira & maksimakan nilai pelanggan
  • Kira berapa kos mendapatkan seorang pelanggan supaya berani keluar bajet sebanyak mungkin
  • Pilih, fokus & kejar SATU target penting supaya dapat hasil banyak
  • Dapatkan pulangan maksima daripada setiap usaha & pelaburan yang dibuat
  • Buat keputusan yang betul berdasarkan data, bukan main tala ikut emosi

 

Siapa trainer anda?

buk-kejut-2

Hai, saya Bukhari Ramli — konsultan dan strategis di BRC.my.

Saya mulakan Kalkulator Bisnes sejak 2 tahun lepas kerana saya lihat dalam sesi consulting, banyak bisnes yang tidak tahu kira-kira.

Boleh kata 90% bisnes yang saya jumpa tiada perancangan kewangan yang jelas dan tidak seuntung yang mereka jangka.

 

Bayangkan tu…

90% bisnes yang saya jumpa, sebenarnya RUGI tanpa disangka!

 

Sepanjang tahun 2016 sahaja, saya telah buat sesi consulting bersama lebih 50+ buah bisnes — klien terdiri daripada bisnes kecil baru mula sehingga yang mencecah jualan hampir RM1 juta sebulan!

Satu sesi consulting bersama BRC, klien perlu bayar daripada RM3,500 ke RM8,000. 😱😱😱

 

Ye ke? Siapa klien BRC? Apa kata mereka?

Tengok saja video ini… Rasailah kegembiraan mereka 😁😁😁


Prinsip yang saya guna dalam consulting dan Kalkulator Bisnes ialah…

Dapatkan hasil PALING BANYAK daripada usaha & pelaburan PALING SEDIKIT.

Soalan yang saya cuba jawab ialah: 

  • Sebelum buat benda baru dan keluarkan lebih banyak pelaburan, apa lagi yang boleh dapat daripada pelaburan dan usaha sedia ada?
  • Apa lagi boleh korek daripada apa yang ada?
  • Apa cara untuk guna setiap leverage yang ada supaya usaha kecil boleh bawa pulangan besar?

Benda ini yang saya mahu kongsi dengan anda!


“Macam best je. Apa lagi belajar dalam kelas ni?”

  • Cara kira costing dan margin yang betul supaya anda betul-betul untung dan tidak rugi tanpa sedar
  • Garisan pemisah antara untung dan rugi: Analisa ‘break even’ untuk tentukan bisnes untung atau rugi
  • Tampal kebocoran dalam bisnes: Berapa banyak RM $$$ yang anda bazirkan setiap bulan kerana kebocoran yang laju keluar daripada poket anda?
  • Bagaimana periksa kesihatan bisnes: Buat kira-kira ringkas untuk beri markah dan check prestasi bisnes
  • Untung tak semestinya ada duit: Kenapa ada jualan, ada untung tapi duitnya tak nampak pun? Ketahui beza antara profit vs cashflow

 

Itu baru cerita kira-kira yang boring. Ada lagi ni…

  • Prinsip eksperimen bisnes: Bagaimana untuk buat benda baru, usaha baru, pelaburan baru, marketing baru dalam bisnes TANPA RASA TAKUT?
  • Teknik B-M-L untuk sentiasa tingkatkan prestasi bisnes tanpa risiko besar pada bisnes anda
  • Apa fungsi bisnes yang sebenar: Banyak sangat tujuan buat bisnes yang orang ajar sampai pening kepala. Jom tengok fungsi bisnes yang sebenar supaya anda mudah faham apa benda nak dibuat
  • 4 ciri-ciri penting yang bisnes patut ada: __________, __________, __________ & __________. Kalau takde EMPAT ini, bukan bisnes namanya, sekadar buat duit geli-geli je…

 

Kalkulator Marketing: MEMANG RUGI buat marketing kalau tidak pandai kira-kira camni…

  • Cara kira kos mendapatkan pelanggan: Marketing ialah proses ‘beli’ pelanggan. Tahu tak berapa anda RM anda bayar untuk dapatkan SEORANG pelanggan
  • Kenalpasti rantaian proses marketing: Tahu tak apa proses yang berlaku dalam marketing anda?
  • Reach, click, CTR, CPC dsb: Apa benda semua ni? Bagaimana cara untuk bedahsiasat & betulkan marketing yang bermasalah?
  • Cara kira bajet marketing yang betul supaya BERANI keluarkan bajet banyak untuk buat marketing!

 

“Whoa best best semua ni. Ada lagi ke?”

  • Corong pelanggan: Rancang perjalanan yang menguntungkan bersama pelanggan, daripada prospek kepada pelanggan kepada pelanggan berulang kepada pelanggan setia
  • Apa lagi pelanggan mahu: Cara kenalpasti apa pelanggan mahu sehingga sanggup bayar nilai tinggi
  • Formula CwF + RtB untuk pastikan pelanggan terus gembira untuk membeli daripada bisnes anda

 

Ada lagi ni… Kira-kira pasal pelanggan pulak…

  • Berapa NILAI seorang pelanggan. Kalau anda tahu berapa bernilainya pelanggan anda, mesti anda tepuk dahi kerana MEMBAZIR BANYAK SANGAT nilai pelanggan
  • Cara tarik dan tapis pelanggan yang menguntungkan: Elakkan pelanggan yang merugikan. Dapatkan pelanggan yang super menguntungkan, mudah berurusan dan tidak banyak cekadak!
  • Pareto Power Law: Cara gandakan nilai pelanggan sehingga 4,000 kali ganda! Ini bukan hype kosong. Kita akan tengok matematik yang logik beserta case study
  • Cara buat duit banyak dengan beri barang percuma! Step by step blueprint tarik berduyun-duyun pelanggan dan lipatgandakan jumlah pembelian mereka mengikut tangga-tangga yang kita susun

 

Yang ni pasal harga pulak…

  • Bagaimana penetapan harga yang betul akan menentukan kesihatan bisnes anda
  • 4 kotak yang anda perlu faham SEBELUM anda tetapkan harga produk anda
  • Framework M-P-S-S untuk faham cara mudah tingkatkan harga
  • Harga ditentukan bukan daripada kos tetapi daripada __________


“Ye, saya nak datang dan belajar semua ni! Kelas ni bila? Kat mana?”

Wop wop wop!

Sabar sabar…

Rilek.

Daripada Oktober 2014 sampai Januari 2017 memang kami buat kelas Kalkulator Bisnes.

Pernah buat kelas 1 hari, kelas 2 hari dan bengkel 3 hari 2 malam.

Yuran daripada RM300 sampai RM3,000! 😱😱😱

 

Tapi…

Sekarang kami pindahkan Kalkulator Bisnes kepada bentuk program latihan secara online!

 

Berdesup-desup orang mendaftar!

Kami dah buka pendaftaran haritu.

Dalam masa 3 hari, hampir 300 orang mendaftar.

TERMASUKLAH mereka yang pernah hadir kelas sebelum ini.

Kalau mereka tak suka, mesti mereka tak daftar lagi sekali untuk join versi online kan?

 


“Online? Ebook ke?”

Eh. Takde la.

Lebih daripada ebook!

Kami tahu tak semua orang boleh faham dengan ebook je.

Dan mungkin anda pun dah lali dengan ebook. Beli pepenat, sekali isi angin je.

 

Apa yang anda akan dapat dengan Kalkulator Bisnes versi digital online:

  • Video training — boleh tonton puas-puas berkali-kali
  • Workbook — boleh print dan isi, insya-Allah lebih faham
  • Template kira-kira — boleh print dan isi, yang Excel pun kami bagi nanti
  • Sesi video LIVE secara online — untuk kami jawab soalan, anda pun boleh tanya secara live
  • Akses kepada group Facebook KHAS

 

Nak tengok contoh video?

Ha tengok sini…

“Macam mana kalau saya tak faham?”

Jangan risau!

Kami takkan tinggalkan anda.

Boleh tanya soalan di ruang komen. Tengok video. Tanya soalan. Tengok video. Tanya soalan.

Nanti akan ada sesi LIVE untuk jawab soalan.

Masa LIVE pun boleh tanya lagi soalan.

Pendek kata, memang kami usaha untuk beri anda faham. Asalkan anda mampu dan mahu usaha, kita usahakan juga!


“Berapa yuran untuk belajar semua ni?”

Pakej lengkap Kalkulator Bisnes akan dijual dengan harga RM490.

Seriously…

Harga macam tu pun tetap berbaloi!

Cuba bayangkan kalau anda buat bisnes bertahun-tahun…

Tapi tak untung!

Paling sedih kalau benda yang anda buat bersusah-payah tu, yang anda rasa bisnes tu…

Sebenarnya bukan bisnes pun!

Elakkan semua ini berlaku pada anda.

Nombor-nombor dan kira-kira akan jimatkan masa anda.

 

Pelaburan anda untuk sertai sekarang hanyalah RM350 sahaja

(diskaun hampir 30%!)

 

arrows_three_down

KLIK SINI
untuk daftar!

 

“Konsultan biasanya akan caj lebih RM5,000 untuk audit kesihatan bisnes.”

 

“Should be valued at least RM2,500!!!”

 


Berapa nilai ilmu ini pada anda?

Apa yang hasil yang anda boleh dapat apabila aplikasikan ilmu Kalkulator Bisnes:

  • Kurangkan kos marketing untuk mendapatkan setiap pelanggan
  • Tingkatkan jumlah pelanggan
  • Buang pelanggan merugikan, PILIH pelanggan menguntungkan yang mahu dan mampu berbelanja lebih
  • Tingkatkan HARGA jualan
  • Tingkatkan JUMLAH PEMBELIAN SETIAP pelanggan
  • Tingkatkan KEKERAPAN PEMBELIAN SETIAP pelanggan
  • Tingkatkan margin untung
  • Panjangkan tempoh hayat pelanggan membeli

 

Berbaloi atau tidak datang kelas ni?

Murah atau mahal ni ikut pada kita.

Kalau kita jenis tak nampak value, memang kita rasa mahal.

Jom kita buka mata untuk tengok VALUE.

Sebab dalam menjual kita perlu MENDIDIK pelanggan kita untuk nampak value apa yang kita jual.

Jadi… Kena mula dari kita dulu. Kita sendiri kena pandai melihat value.

 

Nampak tak potensi besar bisnes yang anda boleh capai jika anda boleh kuasai gameplan kira-kira macam ni?

Berbaloi atau tidak…

Anda yang kena buat keputusan.

Anda dah sampai sini, mesti anda ada masalah-masalah seperti saya beritahu di atas dan mesti anda nampak nilai untuk anda dalam kelas ini.

Betul tak?

Jom kita…

arrows_three_down

KLIK SINI
untuk daftar!

 

 

“Sepatutnya saya sertai 2 tahun lepas sewaktu memulakan bisnes.”

 


200-guarantee-no-risk

KOMFEM tak rugi: Belajar tanpa risiko!

Saya nak bagi anda mudah buat keputusan…

Daftar dulu!

Kalau lepas belajar dengan SEMUA video, dah tanya soalan…

Anda rasa tak berguna langsung ilmu ini, saya akan pulangkan duit anda 2 kali ganda!

Ye, 200% money back guarantee! TIADA RISIKO pada anda!

Kenapa saya buat begini?

Sebab saya yakin ilmu ini mampu bantu anda. Dan sebab saya nak tolong anda join dulu dan tengok sendiri kebocoran bisnes dan potensi bisnes yang anda sendiri tak nampak selama ini TANPA RISAU RISIKO RUGI JOIN PROGRAM YANG TIADA ISI.

 

Apa lagi alasan anda?

Setahun lagi kat mana anda mahu duduk? Apa pencapaian anda?

Kalau beralasan lagi, tak perlu beritahu orang lain, jawab je pada diri sendiri sebab diri sendiri yang menanggung.

“Ye, dah takde alasan lagi! Saya dah nampak apa pentingnya belajar semua ni untuk bisnes saya sendiri..!”

 

arrows_three_down

KLIK SINI
untuk daftar!