Home » Berapa anda RUGI kalau tidak buat follow up?

[text_block style=”style_1.png” align=”center” bottom_padding=”20″ width=”700″ line_height=”36″]

Anda mungkin rugi sehingga RM500 sehari (atau lebih)…

[/text_block]

[text_block style=”style_1.png” align=”center” bottom_padding=”20″ width=”700″ line_height=”36″]

Artikel oleh: Bukhari Ramli

[/text_block]

[op_liveeditor_element data-style=””][text_block style=”undefined” align=”center” width=”500″]

Dalam artikel ini, kita akan lihat:

  • 3 sebab utama mengapa ramai peniaga tidak buat follow up
  • Berapa banyak kita rugi kalau kita tidak buat follow up

[/text_block][/op_liveeditor_element]

[op_liveeditor_elements][/op_liveeditor_elements]

[text_block style=”style_1.png” align=”center” top_padding=”20″ bottom_padding=”10″ width=”500″]

Kebanyakan kita tidak buat follow up kerana:

1. Sudah terbiasa dengan cara menjual yang biasa.

Buat iklan. Prospek hubungi. Siapa beli, beli. Siapa tak beli, kita buang.

Esok ulang semula proses yang sama.

Itu saja cara kita tahu. Tidak pernah terfikir untuk buat follow up.

2. Kita tahu boleh buat follow up, tapi kita tidak rasa penting.

Kita sudah biasa buat cara biasa. Kalau tahu boleh buat follow up pun, buat apa?

Bukan penting sangat pun…

3. Kita tahu boleh buat follow up, tahu follow up itu penting, tetapi tidak tahu cara buat follow up.

Hilang punca apa mahu cakap.

Takut kalau prospek menyampah atau marah.

[/text_block]

[text_block style=”style_1.png” align=”center” top_padding=”20″ bottom_padding=”10″ width=”500″]

Dalam artikel ini, saya akan kongsi penyelesaian untuk ketiga-tiga situasi di atas secara berperingkat.

Ayuh kita mula…

Ya, ada benda yang dinamakan follow up

Dan tidak ramai peniaga buat.

Masih ramai yang buat iklan – dapat prospek – prospek yang tidak beli terus dibuang.

Kita sudah buat iklan dan dapat prospek.

Katakan kita keluarkan bajet iklan RM100 dan dapat 20 prospek. Bermakna setiap seorang prospek ini perlukan kos RM5.

Selepas proses close sale, hanya 4 orang saja membeli.

Apa jadi dengan 16 orang prospek yang tidak membeli?

Kalau kita terus buang, bermakna kita telah mencampakkan RM80 ke dalam longkang.

Faham dan hadamkan perkara ini…

Berapa banyak anda rugi?

Kita sudah nampak kita boleh buat follow up.

Sekarang kita mahu tengok, apa pentingnya follow up ini dan berapa banyak kita rugi kalau kita tidak buat follow up?

Data kira-kira ini berdasarkan pengalaman saya menjual produk pendidikan kanak-kanak. Proses jualan ialah seperti berikut: iklan di Facebook – prospek SMS kod ke nombor telefon tertera – proses jualan bermula.

Saya pecahkan proses jualan ini kepada beberapa pusingan. Kita lihat 3 pusingan pertama dahulu…

Pusingan 1: Prospek terus membeli setelah diberi penerangan ringkas dan butir bayaran.

Pusingan 2: Follow up 2 hari selepas pusingan pertama.

Pusingan 3: Follow up 2 hari selepas pusingan kedua.

Secara purata, daripada 20 orang prospek yang SMS:

  • 4 orang akan beli terus
  • 6 orang akan beli di pusingan 2
  • 4 orang akan beli di pusingan 3

Katakan:

Produk yang dijual ini berharga RM50

Kalau saya berhenti pada pusingan 1 dan tidak buat follow up, jualan saya ialah RM200.

Jualan terkumpul untuk pusingan seterusnya ialah:

Pusingan 2 = RM500 ((6+4)xRM50)

Pusingan 3 = RM700 ((4+6+4)xRM50)

Rugi RM500!

Bermakna, kalau saya tidak buat follow up dan terus tinggalkan prospek yang tidak membeli di pusingan pertama…

Saya RUGI RM500!

Untuk setiap 20 orang prospek.

Kalau setiap hari iklan saya boleh menghasilkan 20 prospek, bermakna setiap hari saya rugi RM500!

Kalau anda juga sama dalam situasi tidak buat follow up, maka sama-samalah kita campak RM500 ke longkang setiap hari!

Hanya kerana kita tidak buat follow up.

Sudahkah anda nampak betapa pentingnya buat follow up?

Kepentingan buat follow up ialah sesuatu yang abstrak.

Kita tahu kita perlu buat, tetapi tidak tahu BETAPA BESAR RUGI kalau kita tidak buat.

Saya mengajak anda buat kira-kira begini supaya kita hadapkan depan biji mata kita mengapa penting dan perlu untuk kita buat follow up.

Menyesal tidak buat follow up…

Dalam kelas, peserta mula-mula tidak semangat untuk buat follow up. Selepas buat kira-kira dan letak depan biji mata, barulah semua rasa menyesal tidak buat proses follow up yang betul.

Sudah berapa banyak rugi selama ini…

Sekarang, pasti kita sudah sama-sama dapat lihat betapa penting dan perlunya kita buat follow up.

Follow up yang betul membolehkan kita:

  • mengurangkan beban iklan
  • menggunakan perbelanjaan iklan sepenuhnya untuk mendapatkan hasil maksima

[/text_block]


1. Saya buat broadcast group di whatsapp. Lebih seratus orang. Tanya khabar je. 
2. 13 peratus reply kurang dari 10 minit. 
3. 3 repeat sales (setakat 10 minit) 


Moral:
1. Suruh customer save nombor kita. Sebab Kalau tak, mereka tak dapat mesej broadcast. 
2. Manusia ni pelupa. Customer ni manusia. Kena sentiasa bagi dia ingat kita.

Ashraf Latif

[text_block style=”style_1.png” align=”center” top_padding=”20″ bottom_padding=”10″ width=”700″ line_height=”36″]

Sudah sedia untuk buat follow up?

Mahu belajar cara buat follow up tanpa takut pelanggan rasa menyampah?

[/text_block]

[text_block style=”style_1.png” align=”center” top_padding=”20″ bottom_padding=”10″ width=”500″]

Bayangkan kalau kita boleh buat follow up dengan yakin tanpa rasa takut prospek marah-marah…

Dalam Panduan Penting Follow Up, kita akan belajar mindset dan persediaan penting supaya:

  • Kita boleh buat follow up dengan yakin, tanpa takut-takut
  • Kita tahu apa yang perlu kita cakap dengan prospek / pelanggan ketika buat follow up
  • Kita faham prinsip menjual yang betul sampaikan pelanggan SUKA DIHUBUNGI!

Sedia untuk tingkatkan jualan dengan follow up?

PICIT butang di bawah…

[/text_block]

— SPACER —

Ya, saya mahu belajar buat follow up yang pelanggan suka, dengan yakin!


Terima kasih atas panduan ni. Terima kasih kerana ingatkan supaya jadi manusia.

Lepas je follow up, saya dah kurangkan kos FB Ads saya.

Selebihnya follow-up customer lama. Memang untung berkali ganda.

Customer lama happy. Lega rasa.

Firdaus Latib

[text_block style=”style_1.png” align=”center” top_padding=”20″ bottom_padding=”10″ width=”700″ line_height=”36″]

Belajar sesuatu? Panjangkan ilmu ini… Tekan butang SHARE di bawah

[/text_block]

— SPACER —