fbpx

Biar orang lain troll Apple. Ini apa yang orang bisnes patut buat…

Mari kita bedah strategi bisnes Apple yang boleh kita lihat daripada Apple Special Event September 2019.

Kita pecahkan nombor-nombor supaya kita boleh nampak:
1. Kenapa Apple potong harga iPhone?
2. Bagaimana Apple memanipulasi harga & pasaran?
3. Bagaimana pasaran ‘melawan’ & memanipulasi Apple untuk mengubah harga?
4. Strategi pengurusan pendapatan & kos (cost vs revenue).
5. Strategi untuk pilih langkah seterusnya dalam perkembangan syarikat.

KLIK SINI UNTUK BACA »

Hidup jahanam dengan tabiat buruk? Ini ayat jampi untuk ubah!

Pernah tak kita rasa hidup kita boleh jahanam disebabkan tabiat buruk yang kita ada?

Tabiat buruk ni contoh macam:
❌ Melayan Facebook berjam-jam
❌ Suka bertangguh kerja
❌ Tengok TV (atau Youtube) berjam-jam

Masa boleh habis gitu je.

Takda hasil pun. Masa terbuang. Kerja tertangguh. Tidur dalam keadaan stress dan rasa ‘kosong’.

“Apa aku buat sebenarnya ni dalam hidup?”

KLIK SINI UNTUK BACA »
Rahsia iklan copywriting

9 rahsia copywriting sampai boleh jual kapal terbang!

Ramai orang cakap dia ada masalah nak buat copywriting.

“Tak pandai la…”

“Susah la…”

Bukan sebab kita tak tahu macamana nak buat copywriting. Kita tahu.

Cuma kita buntu macam mana nak bagi iklan yang kita buat tu betul-betul berkesan buat orang beli apa yang kita jual.

Jom belajar prinsip copywriting dari mamat yang punya power tulis iklan sampai boleh jual kapal terbang!

KLIK SINI UNTUK BACA »

Ini silap yang anda buat dalam menetapkan harga jualan

Nak jual mahal, TAKUT!

Jual murah pula, untung ciput, kadang tak untung langsung!

Ini masalah biasa kita dengar betul tak?

Dalam artikel ni, kita tengok dulu apa kesilapan yang kita buat dalam menetapkan harga jualan.

Kalau ada benda tak faham atau macam TAK BOLEH TERIMA, ambil masa untuk hadam. Biasalah, bukan senang nak senang. Kita dah terbiasa cara biasa.

Kita kena BUKA MATA untuk tengok dari sudut pandang yang baru supaya kita boleh berkembang dan keluar dari tempurung kita.

KLIK SINI UNTUK BACA »

BRC.my | Made with ❤️ in Putrajaya | hai @brc.my | Privacy policy